UZVRAT FORMALNOST

Dinamo sve riješio u Kranjčevićevoj

04.03.2009 u 19:09

Bionic
Reading

U prvom polufinalnom susretu Hrvatskog nogometnog kupa između Zagreba i Dinama aktualni prvak u Kranjčevićevoj je slavio sa 2:0 i napravio ogroman korak prema očekivanom finalu protiv Hajduka

U kišom okupanom gradskom dvoboju pred tri tisuće gledatelja prvi je zaprijetio Zagreb. Davor Vugrinec zaobišao je Butinu, no njegova povratna lopta nije domaćinu donijela ništa dobroga. Uspavanku u prvih 30 minuta prekinuo je tek dalekometni šut Luisa Ibaneza sa 30 metara koji je Škorić izvadio iz rašlji, a Dinamo je u 29. minuti i poveo. Milan Badelj prebacio je zadnju liniju obrane 'pjesnika', a Ilija Sivonjić rutinirano postigao prvi službeni gol u Dinamu.

Konačan udarac momčadi Luke Pavlovića 'modri' su zadali u 55. minuti, kada je ponovo Badelj bio u ulozi asistenta, a konačnih 2:0 postavio je Pedro Morales. Zagreb nije imao snage za to da ozbiljnije zaprijeti i uzvrat učini zanimljivijim. Jedinu preostalu priliku za domaćina promašio je Piškor koji je zakasnio na ubačaj s lijeve strane.

Dinamo je tako u petom nastupu u Kupu upisao i petu pobjedu, a uzvrat je na Maksimiru 18. ožujka.

Najbolji igrač susreta Milan Badelj svoj je učinak stavio u drugi plan.

'Lako za asistencije, glavno da smo pobijedili. Uzvrat ne bih nazvao formalnošću. Tih 90 minuta moramo profesionalno odraditi, ali u Kranjčevićevoj smo postigli ono što smo željeli', izjavio je Badelj.

O tome koliko je zadovoljan igrom momčadi, Badelj je kazao:

'Ide nabolje, mislim da na terenu sve više izgledamo kao momčad i da naša kvaliteta dolazi do izražaja. Od Osijeka i sljedećih susreta iza toga očekujem nastavak poboljšanja.'