NOVA PRIJAVA

Rosso zbog bakljade prijavljen i disciplinskoj komisiji

24.02.2009 u 19:37

Bionic
Reading

Nakon što je zbog zapaljene baklje na terenu Giovanni Rosso zaradio prekršajnu prijavu u utorak je protiv njega po službenoj dužnosti povjerenik za natjecanje Prve HNL podigao i disciplinsku prijavu

U trenucima slavlja nakon pobjede nad Dinamom Giovanni Rosso je na terenu zapalio baklju. Zbog toga će morati platiti kaznu, ali isto tako je zaradio i disciplinsku prijavu Prve HNL zbog svoje izjave kako bi to ponovio.

Na službenim stranicama Udruge Prve HNL objavljeno je kako je povjerenik za natjecanje Josip Brezni protiv Rossa po službenoj dužnosti podnio prijavu disciplinskom sucu. Kao razlog se navodi nesportsko ponašanje po završetku utakmice protiv Dinama. No to nije sve.

'Igrač je po završetku utakmice, prilikom proslave pobjede sa suigračima na terenu za igru zapalio baklju i držeći je u ruci mahao prema publici, čime je povrijeđena odredba članka 50. Disciplinskog pravilnika HNS-a – nesportsko ponašanje. Iz izjava Giovannija Rossa objavljenih na internetskoj stranici Slobodne Dalmacije dana 23. 2. 2009. vidljivo je da igrač ne žali zbog počinjenog već poručuje da je spreman to i ponoviti, čime čini dodatnu štetu cjelokupnoj nogometnoj organizaciji, posebno u vrijeme kada se naši klubovi i reprezentacija nalaze pod posebnom pažnjom međunarodnih organizacija', stoji na službenim stranicama Udruge.