PREDSTAVLJEN PROGRAM

Na Poljudu prvaci, možda i Barcelona

13.12.2010 u 13:49

Bionic
Reading

Na Poljudu su čelni ljudi kluba organizirali službenu prezentaciju obilježavanja 100. rođendana Hajduka, no još uvijek se ne zna hoće li na proslavu stići i glavni gosti

U opsežnom programu pobrojani su brojni detalji i priredbe koje bi trebale uveličati jubilej kluba (koji je, između ostalog, počasna momčad Slobodne Francuske i koju je dva puta primio Ivan Pavao Drugi): svečana akademija, postavljanja spomen-obilježja, preimenovanje gradskih trgova, postavljanje spomenika te izbori za najbolju momčad, igrača, utakmicu i najljepši gol stoljeća.

Bit će odigrane i svečarske utakmice u Splitu i Pragu sa Slavijom, a veterani će u retro dresovima  na Starom placu ugostiti odgovarajuću selekciju Dinama iz Zagreba. Ono što najviše intrigira navijače Hajduka je gostovanje Barcelone planirano za idući kolovoz.

U programu se navodi da će Hajduk igrati protiv renomiranog kluba iz Europe, višestrukog osvajača Lige prvaka. Na pitanje je li riječ o Barceloni, predsjednik Svaguša je rekao:

'Radi se na tome. S naše strane smo potpisali ugovor i poslali ga u Barcelonu. Do Božića bismo se trebali sastati s njihovim predsjednikom koji je i naš prijatelj, i ja se nadam da će Barcelona doći u Split.'