'KAUBOJI' JAŠU

Ni Španjolska nije mogla ništa, na redu je Tunis

06.08.2012 u 22:05

Bionic
Reading

Golužini 'kauboji' s 30:25 pobijedili su Španjolsku, ćime su potvrdili osvajanje prvog mjesta u skupini te siguran prolaz u četvrtinale, a u kojem će 8. kolovoza igrati protiv Tunisa

Hrvatska je bez poraza zaključila natjecanje po skupinama, a nakon furioznih pobjeda nad Korejom, Srbijom, Mađarskom i Danskom, u posljednjem kolu Golužini igrači malo su smanjili 'ritam', te sa 'samo' plus pet pobijedili Španjolsku. Ustvari, možemo reći, rezultat je i najbolji s večerašnje utakmice jer igra naših ovog puta nije bila na nivou na koji su nas navikli. Makar, danas im nije ni trebala.

Već od prvog trenutka vidjelo se da ovog puta neće biti šetnje, jer Španjolci su nakon početnih 3:3 uspjeli napraviti seriju te povesti s čak četiri pogotka prednosti (4:8), ali već do poluvrmena naši su uspjeli smanjiti njihovu prednost, pa čak je i prestići. I to - lijevom rukom.

U drgom poluvrmenu utakmica se u dva navrata lomila. Prvo u 37. minuti kada su naši preko Čupića došli do 16:13, a potom i u 52. minuti kada smo od egala 21:21 otišli do plus tri 24:21.

Najefikasniji u novoj pobjedi bili su Blaženko Lacković i Ivan Čupić sa 7, te Domagoj Duvnjak koji je unatoč početnom šutu 0-4 na kraju došao do 5 pogodaka. Nije loš bio niti vratar Mirko Alilović s osam obrana.

Španjolce su predvodili Tomas i Entrerrios sa po 5 pogodaka.

Hrvatska je tako potvrdila prvo mjesto u skupini i četvrtfinalni sraz s četvrtom reprezentacijom iz skupine A - Tunisom. Iz naše skupine dalje će drugoplasirana Španjolska, treća Danska, koja je u ponedjeljak teškom mukom dobila Južnu Koreju 26-24, te četvrta Mađarska. Aktualni su se europski doprvaci Srbi porazom od Mađara 26-23, zajedno s Južnom Korejom, oprostili od Londona.