OI2012

BEZ MILOSTI

Mlada Grkinja izbačena s Olimpijade zbog rasizma na Twitteru

Paraskevi Papachristou je na Twitteru vrijeđala afričke imigrante i izražavala podršku radikalno desnoj grčkoj političkoj stranci. Iako je naknadno uputila ispriku, Grčki olimpijski odbor nije imao milosti

Grčki olimpijski odbor izbrisao je troskokašicu Paraskevi Papachristou (23) s popisa putnika na Olimpijske igre u Londonu zbog rasističkih poruka koje je slala putem Twittera.

Papachristou je na popularnoj društvenoj mreži vrijeđala afričke imigrante i izražavala podršku radikalno desnoj grčkoj političkoj stranci. Iako je naknadno uputila ispriku, Grčki olimpijski odbor nije imao milosti.

'Papachristou je povučena iz olimpijske reprezentacije zbog komentara koji su suprotni vrijednostima i idejama olimpijskog pokreta', poručili su Grci u priopćenju.

Mlada troskokašica je u London trebala otputovati nekoliko dana prije početka atletskih natjecanja, ali od toga sada neće biti ništa. Dvostruka europska U23 prvakinja lani je bila peta troskokašica na svjetskoj ljestvici, a na OI bi bila u širem krugu kandidatkinja za odličje.

Upozorenje:
Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike. Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr