PETRA ANTOLIĆ:

'Nisam se mogla gledati, bila sam previše uzbuđena'

18.09.2010 u 11:30

Bionic
Reading

Dvadesetpetogodišnja pjevačica oduševila je žiri i publiku showa 'Supertalent' izvedbom pjesme 'I Never Loved A Man' Arethe Franklin, ali unatoč tome priznaje da nije pratila prijenos zbog treme te otkriva kakva su njezina očekivanja za nastavak natjecanja

Nakon uvoda u drugu sezonu showa 'Supertalent' na Novoj TV, dobili smo i prve impresije sudionika.

Tridesetčetverogodišnji zagrebački glumac Bruno Tomašić, otplesao je i otpjevao pjesmu 'Mamma mia' te podijelio žiri. Dubravko Merlić, baš kao i prošle sezone, nije odobravao njegov prolaz, a publika i ostatak žirija navijali. Ni nakon kritika Tomašić nije klonuo duhom:

'Svi su mi prije nastupa savjetovali da ne gubim živce i da ne slušam kritike žirija, u ovom slučaju da Merliću jednostavno vratim istom mjerom. Pa kad me opet napao da ne znam pjevati, rekao sam da je to samo njegovo mišljenje, da ja mislim da sasvim solidno pjevam. Nažalost, nisam prošao među 50 najboljih pa se ni ne pripremam za nastavak natjecanja', objasnio je slobodni umjetnik kojem je velika želja da stigne do Broadwaya.

Za razliku od njega, 25-godišnja Zagrepčanka Petra Antolić pokupila je jednoglasne panegirike žirija izvedbom pjesme 'I Never Loved A Man' Arethe Franklin.
'Tvoj nastup je fenomenalan, nešto najbolje što sam čula u svim emisijama ovog tipa', oduševljeno je komentirala Nina Badrić. Petra je završila primijenjenu i glazbenu školu te solo pjevanje. Piše tekstove i glazbu za svoje pjesme i nastupa s bendom Petra Antolić kvintet po zagrebačkim klubovima. Svoj nastup nije mogla gledati od treme.

'Digla se velika halabuka oko nastupa, svi moji prijatelji i članovi obitelji zvali su me prije show, okupili se i gledali. Ja se zapravo uopće nisam mogla gledati, bila sam previše uzbuđena', priznala je pjevačica.

'Trudim se biti bez očekivanja. Kad bih nekim slučajem pobijedila, snimila bih album budući da mi je već dugo cilj profesionalno se baviti glazbom', kaže Petra koja se 'četveroumi oko izbora sljedeće pjesme s obzirom na to da postoji jako puno pjesama koje voli'.

Maja Terzić, natjecateljica koja je svojim originalnim nastupom, točkom dog dancing, ples sa psom uz koreografiju i razne akrobacije s dvogodišnjom graničarskom ovčarkom Nessom, podjednako zabavila i publiku i žiri, bila je i sama zadovoljna točkom. To im je ujedno bio i prvi javni nastup.

'Čudno je gledati samu sebe na televiziji, ali u konačnici je OK. Svi smo obiteljski gledali kod kuće i Nessa je isto gledala, iako ona ništa ne kuži', našalila se simpatična 19 -godišnjakinja iz Pleternice.

'Za nastavak natjecanja pripremamo nove trikove, ubacit ćemo više skokova. Dog dancing radim već sedam godina, dnevno treniramo po pola sata, ovisno o vremenu i raspoloženju. U svemu je najvažnije strpljenje: trebalo nam je šest mjeseci da dođemo da stupnja da Nessa održava ravnotežu na dvije noge. Maja je u dresuri potpuno samouka, nikada nije konzultirala ni literaturu, ni internet niti primala savjete.

Na 'Supertalent' se tako prijavila prije svega kako bi popularizirala disciplinu kojom se bavi, a od ostalih kandidata najviše joj se svidjela točka plesača Petra Dugandžića, koji je freestyle plesom na pjesmu 'Sweet dreams' Beyonce, ostavio dubok dojam na članove žirija do te mjere da je Nina ostala bez riječi.