ZABAVA ZAJAMČENA

'Zvijezde pjevaju' i prikriveno se promoviraju

04.05.2010 u 09:41

Bionic
Reading

Iako je bez sumnje u pitanju doista zabavan show HTV-a, 'Zvijezde pjevaju' je i dokaz toga kako se bez potrošenog novčića za promociju dolazi do dodatnih bodova kod publike, jer medijski interes za izvođače koji sudjeluju u showu veći je od onog koji dobiju svi ostali domaći glazbenici zajedno

Unatoč činjenici što je Željko Pervan na okrutan, ali neizbježan način saznao da i nije tako popularan te da mu sasvim pristojne pjevačke sposobnosti nisu pomogle da ga televizijski gledatelji ne izbace već u prvoj eliminacijskoj emisiji, neki drugi sudionici showa 'Zvijezde pjevaju' su itekako profitirali. Možda je to bilo i najvidljivije u finalnoj emisiji, kada su se u minutama prije proglašenja pobjednika zvijezde svojski trudile iskoristiti tih nekoliko sekundi da najave svoje albume, nastupe, gostovanja… Televizija je ipak najmoćniji medij, ma koliko šutjeli o tome. Osim toga, zabava, ma kakva god bila, traje 24 sata na dan za 80 kuna mjesečno.

Već na samom početku Pervan je ispao i nehotice povukao sa sobom Maju Blagdan, kojoj je to bila odlična prilika podsjetiti publiku na dane ponosa i slave te mogućnost povratka na velika vrata, no izjalovilo se. Na sreću natjecatelja, publika nije zahtjevna poput žirija, nije educirana i ne cijeni prije svega umijeće pjevanja, nego šarm, osobnost i dopadljivost pred kamerom, što je na najbolji (ili ako hoćete - najgori) način pokazala prošle sezone Katja Kušec. Davor Meštrović je svojim sudjelovanjem samo nadogradio svoj jedinstven imidž te dokazao svoju nevjerojatnu samouvjerenost, pokazujući i najskeptičnijima svojim primjerom da se može kad se hoće, iako to nema nikakvog smisla. Nema sumnje da je svima podigao raspoloženje. Žanamari Lalić je pored Meštra zabljesnula svojim seksipilom i natjerala medije da joj posvete primjerenu pažnju. Dosuše, više njoj, nego njezinom pjevanju, ali i to se itekako računa.


Natali Dizdar imala je peh učiti popularnog stilista bez sluha koji je odlučio suočiti se s vlastitim demonima, ali zauzvrat je bila prisutna četiri subote u udarnom terminu na nacionalnoj televiziji. Ipak je to ponuda koja se ne propušta. Tako je i Giuliano najavio svoj veliki samostalni koncert tempiran taman nakon završetka showa, Ivana Husar Mlinac odlično je pripremila teren za svoje nastupe i ponovno okupljanje divasica, Jacques Houdek dao je svima do znanja da ima odličan glas i da mu nije lako uživo pred kamerama, najavljujući pritom ulazak u studio i snimanje novog albuma, dok je Marko Tolja zahvaljujući svojoj šarmantnoj i seksi učenici Tamari Loos, ali i svojem neskrivenom šarmu, dobio iznimnu medijsku pažnju. Zasigurno mu show nije odmogao da napuni kazalište Komedija na samostalnom koncertu održanom tijekom ove sezone raspjevanih zvijezda.


Istovremeno, žiri se našao u krajnje nezavidnoj situaciji kuditi i po potrebi s pravom kritizirati svoje kolege i prijatelje, što nije nimalo lak zadatak. Kako profesionalno, tako i privatno. Vidjelo se to najjasnije kada je Vanna tražila sve moguće isprike da bi Jacquesu i Ani rekla da su pjevali loše, nakon što je ove godine s Houdekom nominirana za Porin za najbolju vokalnu suradnju zahvaljujući pjesmi 'Tiha snaga'. Uz sve to, i Vanna i Jacques i Tolja očekuju tu nagradu, pa je i ovaj show jedan odličan prikriveni podsjetnik glasačkom tijelu da ih zaokruži na listićima.


'Zvijezde pjevaju' je odlična i zabavna emisija, profesionalno odrađena, u kojoj nema trash zvijezda i gdje nema skrivanja iza šminke ili dekoltiranih haljina, već je na prvom mjestu talent, šarm i imidž. Žiri je tu da nagradi i ukaže na talent, publika da podlegne šarmu, a dobri menedžeri da ubace svoje klijente u show, poprave im i nadograde imidž i dogovore niz nastupa, gostovanja, intervjua, sponzorstava… Koristi imaju svi, pa i gledatelji kojima je vrhunska zabava ponuđena u udarnom terminu.