SPORNI SHOW

Obrat na HTV-u: 'Snaga volje' ipak u programu!

17.12.2014 u 11:21

Bionic
Reading

Show 'Snaga volje' najprije je bio grandiozno najavljen, zatim upitan, no u danu u kojem je trebao krenuti dogodio se novi obrat, pa je premješten u popodnevni termin subotom na Prvom programu

Poduzetničko-zabavni spektakl 'Snaga volje', rađen po uzoru na reality Donalda Trumpa, iz dana u dan ima drukčiju sudbinu.

Nakon što je bio najavljen danas show je maknut s programa iz producentskih razloga, ali urednik emisije Danijel Despot tvrdi drugačije te se u nekoliko dana očito dogodio neočekivani obrat.


'Emisija ide u subotu 29. studenog u 17.20 na Prvom programu. Odluka o promjeni termina došla je od čelnih ljudi koji su prosudili da je to najbolje za emisiju. Kako je riječ o vanjskoj produkciji, nemam nikakvih ovlasti osim što nadzirem emisiju', kaže Danijel Despot te tvrdi da ona nije nimalo banalna, kao što tvrde neke kritike.

'Ne slažem se s takvim kritikama. Još uvijek nije dobra klima za poduzetnike. Bez obzira na to što oni zapošljavaju ljude, na njih se još gleda u lošem svjetlu', dodaje Despot.

U showu 'Snaga volje' šest poduzetnika početnika sa svojim projektima natječu se za vrijednu nagradu od 75.000 kuna, a u natjecateljskom dijelu emisije obavljaju zadatke kojima se simuliraju realni poslovni izazovi. Kroz zadatke za natjecatelje gledatelji će imati prilike pratiti sve faze razvoja poduzetničke ideje - kako oblikovati ideju, kako je predstaviti, kako naći sredstva za financiranje pa sve do marketinga i prodaje.

Davor Štern, Saša Cvetojević i Tajana Kesić Šapić su u ocjenjivačkom sudu mladih poduzetnika. Tajana Kesić Šapić pomoćnica je direktora sektora za industriju te voditeljica Odjela za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj u HGK-u. Davor Štern je bivši ministar, direktor i poduzetnik, a SašaCvetojević uspješni poduzetnik koji investira u mnoge projekte u ranoj fazi razvoja.

Kao voditelj showa najavljen je ekonomski analitičar Željko Kardum, a on je prije nego što se zaposlio na HRT-u radio kao glasnogovornik Zagrebačke burze.