Glazba 3. STUDENOG, HYPO CENTAR

Fado diva Mariza vraća se u Zagreb

  • Autor: I. T.
  • 25.11.2010 13:47:35
  • 20.9.2010 16:33:52

Nakon četiri godine popularna Fado pjevačica Mariza ponovno će se predstaviti zagrebačkoj publici, i to u srijedu, 3. studenoga, u Hypo Centru u dvorani Kornati

Mariza je umjetničko ime popularne fado pjevačice, rođene kao Marisa Nunes dos Reis. Otac Portugalac snažno ju je poticao na usvajanje fada, smatrajući da će se sudjelovanjem u tradicionalnoj glazbi više približiti portugalskoj zajednici.

Svojim talentom nakon sedam godina rada Mariza je postala jedna od velikih međunarodnih pjevačica u tradiciji Amalia, Edith Piaf, Elis Regina, Ella Fitzgerald ili Judy Garland. Portugal će je stoga morati dijeliti s ostatkom svijeta.

Prvi album, izdan 2001. godine, Fado em Mim, prodan je u zapanjujućih 100.000 primjeraka. Drugi album Fado Cuvo, smatra se pokretačem new fada, a njezina interpretacija fado standarda donijela joj je međunarodno priznanje. Marizin treći album, Transparente, snimljen je u Brazilu i objavljen u 2005.

Mariza je također snimila duet sa Stingom za Svjetski dan mira na Olipimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.

Obožavatelji tvrde da, kad Mariza pjeva, vrijeme stane. Svaka riječ koju pjeva sluša se s intenzivnom koncentracijom, a svaku notu pogađa besprijekorno. Upravo to je razlog da njezinu fantastičnu izvedbu pogledate u Hypo Centru 3. studenog u 20.30 sati. Cijene ulaznica su 250 kuna za zelenu zonu, 270 kuna za plavu zonu i 290 kuna za crvenu zonu.

Mariza: 'Rosa Branca'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više