U ZEMLJI ROKERA

Anđa Marić je Alisa, a Gobac Šašavi Klobučar

08.04.2010 u 13:21

Bionic
Reading

'U zečjoj rupi' je naziv izložbe fotografija koja se otvara u četvrtak 15. travnja u knjižari Rockmark u Zagrebu i na kojoj su hrvatske rokerice i rokeri prikazani kao likovi iz 'Alise u zemlji čudesa' i 'S onu stranu ogledala', djela Lewisa Carrolla

Ideja se rodila u glavi Igora Jurilja koji se pobrinuo za organizaciju i realizaciju, dok je fotografije izradio Dario Belić. Stilist projekta bio je Ivan Friščić, za frizure je bio zaslužan Zvonimir Franić, dok je glavna vizažistica bila Lisa Jericevich, uz Josipu Brigljević. Anđu Marić šminkali su Empera i Špela Veble, s obzirom da je upravo njoj dodijeljena uloga Alise. Ne želeći se rukovoditi aktualnim kino hitom Tima Burtona 'Alisa u zemlji čudesa', kao i istoimenim crtićem Walta Disneyja, spomenuta je ekipa osmislila svoju sliku ovih neobičnih likova.

Njihova je Alisa Anđa Marić koja upada u rupu Bijeloga Zeca (Tomfa - Kawasaki 3P) i, dok ga pokušava uhvatiti, putovanje joj kompliciraju Cerigradski Mačak (Ivan Dečak), svadljiva braća Cvilibim i Cvilibum (Aljoša Šerić koji je predstavljen s kosom), potom zločesti zmaj Hudorak (Jerko Marić), bahata Gusjenica (Ida Prester) te Kraljica Herc (Josipa Lisac) koja zapovijeda vojskom karata (Sejo Sexon - Zabranjeno pušenje) i zasjenjuje neurotičnu Bijelu Kraljicu (Ivanka Mazurkijević). Dakako, na ludoj čajanci našao se i histerični Šašavi Klobučar (Davor Gobac) u ružičastom izdanju te Puh kao mafijaški bos (Demirel Pašalić - Kawasaki 3P).

Otvorenje izložbe 'U zečjoj rupi' održat će se u četvrtak 15. travnja u knjižari Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb), a popratit će je glazba svjetskih glazbenika inspiriranih upravo Alisom, poput Toma Waitsa, Marilyna Mansona, Jefferson Airplanea te Dannyja Elfmana. Uz fotografije i glazbu, otvorenje će uveličati fotografirani glazbenici. Izložba će trajati do 1. lipnja.