JOŠ JEDAN ODLIČAN BEND

Dubioza kolektiv na T-Mobile INmusic festivalu

30.03.2010 u 14:46

Bionic
Reading

Jedan od najatraktivnijih regionalnih bendova nastupit će na Tuborg stageu te se pridružiti sjajnoj ovogodišnjoj ekipi koja sudjeluje na našem najvećem open air festivalu na Jarunu 22. i 23. lipnja ove godine

Tako će se radikalni rokeri iz BiH pridružiti nizu koji zasad čine Massive Attack, Billy Idol, The Flaming Lips, LCD Soundsystem, !!! (Chk Chk Chk), Pendulum, Rise Against, Flogging Molly i Broken Social Scene.

Dubioza kolektiv poznat je po uspješnoj mješavini reggea, duba, etna i rocka. Bend je dosad objavio ukupno tri studijska albuma i jedan EP, a novi studijski materijal naziva '5 do 12' najavljen je za travanj 2010. Nastupao je na poznatim europskim festivalima kao što su Sziget, Exit i Eurosonic, dva puta bio je nominiran za MTV Europe Music Awards (EMA) u kategoriji Best Adria Act, a ove je godine bio poseban gost Berlinskog filmskog festivala. Nadolazeći četvrti studijski album predstavit će na Turborg stageu T-Mobile INmusic festivala.

Album prvijenac, nazvan jednostavno 'Dubioza kolektiv', objavljen je 2004. godine, kada je izašao i EP 'Open Wide', na kojem gostuju dub glazbenik Benjamin Zephaniah te Mush Khan iz pakistansko-britanskog sastava Fun-da-mental. Uslijedili su 'Dubnamite' iz 2006. godine, koji donosi gostovanja sastava Defence i francuskog umjetnika Nikölla, te 'Firma Ilegal' iz 2008, prvi album Dubioze na bosanskohercegovačkom jeziku. Nakon izvrsno prihvaćenog trećeg albuma i odsviranih stotinu koncerata u 2008/09, Dubioza kolektiv se odlučuje za snimanje još jednog albuma na bosanskohercegovačkom jeziku.

Album '5 do 12' četvrti je studijski album Dubioza kolektiva, sniman u Sarajevu pod producentskom palicom Brane Jakubovića, a donosi gostovanja frontmena Plavog orkestra Saše Lošića Loše te makedonskog benda Superhiks. Album će od 12. travnja biti dostupan za besplatan download na službenoj web stranici Dubioze, a tijekom svibnja naći će se i na policama CD dućana.