I RIJEČI LIJEČE

Sandra Bagarić, Tarik i Ćurlić za žene oboljele od raka

19.03.2010 u 14:38

Bionic
Reading

U prostorima Udruge SVE za NJU! predstavljena je humanitarna akcija I riječi liječe kojoj je cilj poduprijeti rad Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka

PredsjednicaUdruge SVE za NJU! Vesna Andrijević Matovac naglasila je da su želja i planda Centar bude specijaliziran za davanje informacijske,psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od raka, kao i njihovimobiteljima.

Kako bi se osigurao kvalitetan rad Centra u kontinuitetu,T-HrvatskiTelekom dodijelio je Udruzi broj 0609008 za prikupljanje novčanih sredstava. Pozivanjem toga broja, po cijeni od 5 kuna (plus PDV) za poziv, građani će moći izravno doprinijeti ciljuakcije,a prikupljena sredstva T-Hrvatski Telekom će u cijelosti proslijeditiorganizatoru. Glavnu podršku akciji daje Zagrebačka banka donacijom godine u visini od 300.000 kuna, što će se iskoristiti za opremanje i početak rada Centra koji se planira u svibnju ove godine.

U sklopu akcije, 14. travnja planiran je i velikihumanitarnikoncert s brojnim poznatim glazbenicima u KD VatroslavLisinski, a savprihod bit će namijenjen za budući rad Centra.

'Neizmjernosmo zahvalniZagrebačkoj banci i HT-u, kao i svima ostalima koji će podržati našprojekt i djelovanjeUdruge SVE za NJU! U Hrvatskoj godišnje samo od raka dojke oboli 2250žena,a 850 njih, nažalost, u tom istom razdoblju i umire. Trudimo se da onimakoji suoboljeli pružimo najbolju moguću brigu i podršku u toj teškoj situaciji.S tomnamjerom i želimo otvoriti Centar i nadamo se da će njegovodjelovanje uZagrebu označiti početak jednog novog razdoblja u kojem će žena uvijekimatilak pristup i pravo na stručnu psihološku podršku da bi senastavilaboriti i graditi svoj život usprkos pojavi tako teške bolesti',istaknula je VesnaAndrijević Matovac, predsjednica udruge SVE za NJU!

Akcijupodupiru i mnoga poznata lica, među kojima su najaktivniji ambasadori akcije  -operna pjevačica Sandra Bagarić, kulinarskiekspert Ana Ugarković te glumica Anja Šovagović Despot, glumac TarikFilipović, TV voditelj DuškoĆurlić, a pridružit će im se i druge umjetnice s hrvatske glazbenescene.