Glazba I RIJEČI LIJEČE

Sandra Bagarić, Tarik i Ćurlić za žene oboljele od raka

  • Autor: tportal.hr
  • 19.3.2010 15:17:28
  • 19.3.2010 14:38:00

U prostorima Udruge SVE za NJU! predstavljena je humanitarna akcija I riječi liječe kojoj je cilj poduprijeti rad Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka

Predsjednica Udruge SVE za NJU! Vesna Andrijević Matovac naglasila je da su želja i plan da Centar bude specijaliziran za davanje informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od raka, kao i njihovim obiteljima.

Kako bi se osigurao kvalitetan rad Centra u kontinuitetu, T-Hrvatski Telekom dodijelio je Udruzi broj 060 9008 za prikupljanje novčanih sredstava. Pozivanjem toga broja, po cijeni od 5 kuna (plus PDV) za poziv, građani će moći izravno doprinijeti cilju akcije, a prikupljena sredstva T-Hrvatski Telekom će u cijelosti proslijediti organizatoru. Glavnu podršku akciji daje Zagrebačka banka donacijom godine u visini od 300.000 kuna, što će se iskoristiti za opremanje i početak rada Centra koji se planira u svibnju ove godine.

U sklopu akcije, 14. travnja planiran je i veliki humanitarni koncert s brojnim poznatim glazbenicima u KD Vatroslav Lisinski, a sav prihod bit će namijenjen za budući rad Centra.

'Neizmjerno smo zahvalni Zagrebačkoj banci i HT-u, kao i svima ostalima koji će podržati naš projekt i djelovanje Udruge SVE za NJU! U Hrvatskoj godišnje samo od raka dojke oboli 2250 žena, a 850 njih, nažalost, u tom istom razdoblju i umire. Trudimo se da onima koji su oboljeli pružimo najbolju moguću brigu i podršku u toj teškoj situaciji. S tom namjerom i želimo otvoriti Centar i nadamo se da će njegovo djelovanje u Zagrebu označiti početak jednog novog razdoblja u kojem će žena uvijek imati lak pristup i pravo na stručnu psihološku podršku da bi se nastavila boriti i graditi svoj život usprkos pojavi tako teške bolesti', istaknula je Vesna Andrijević Matovac, predsjednica udruge SVE za NJU!

Akciju podupiru i mnoga poznata lica, među kojima su najaktivniji ambasadori akcije  - operna pjevačica Sandra Bagarić, kulinarski ekspert Ana Ugarković te glumica Anja Šovagović Despot, glumac Tarik Filipović, TV voditelj Duško Ćurlić, a pridružit će im se i druge umjetnice s hrvatske glazbene scene.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više