VUKAŠIN PJEVA ŠARANA

BiH na Eurosong šalje 'Munju i grom'

15.03.2010 u 11:09

Bionic
Reading

Bosna i Hercegovina posljednja je u regiji predstavila svog kandidata za Eurosong – solidnu, ali ne previše dojmljivu rock baladu 'Munja i grom' autora Dine Šarana u izvedbi mladog pjevača Vukašina Brajića

Autor pjesme Dino Šaran, poznat kao frontmen grupe Letu štuke, rekao je da je ovo 'ozbiljna pjesma', a Vukašin ozbiljan izvođač, javlja Sarajevo-x. Vukašin se pak nada uspjehu jer u Oslu neće biti puno rock pjesama iako će nastupiti velik broj muških izvođača.

U okviru showa koji je u nedjelju navečer upriličila bosanska nacionalna TV kuća BHT nastupili su i ovogodišnji predstavnici Poljske, Makedonije, Irske, Srbije te naše feminemke. Nastupio je i Alexander Rybak, pobjednik prošlogodišnjeg Eurosonga u Moskvi.

BiH već godinama ne odabire svog kandidata na skupim natjecanjima, već interno odabire autora i izvođača, a potom organizira televizijsku emisiju u okviru koje predstavlja svog kandidata za Eurosong.

Ovogodišnje natjecanje za Eurosong održat će se 25, 27. i 29. svibnja u Oslu, a Bosna i Hercegovina nastupit će u prvoj polufinalnoj večeri, zajedno sa Srbijom koja je svoj izbor također održala tijekom vikenda. Hrvatska će nastupiti u drugom polufinalu.