TEREZA KESOVIJA

Ako proživljavaš stupidan tekst, i ti si stupidan

Bionic
Reading

'Sve ono po čemu su me ljudi zapamtili, otpjevat ću u Varaždinu', najavljuje Tereza Kesovija uoči nedjeljnog koncerta u varaždinskoj dvorani Graberje kojim će obilježiti 50. godina glazbene karijere

Prije nedjeljnog nastupa nazvanog 'Ja sam pjesma!', ova ugledna pjevačica zadnji put je u Varaždinu nastupila daleke 1976. godine, odnosno prije više od tri desetljeća.

'To je jedna nepravda prema varaždinskoj publici koja je uvijek bila i moja publika, koja me voljela, osjećala me kao i interpreta pjesama, ali i kao flautisticu', ističe Tereza koja će na varaždinskim koncertu nastupiti zajedno sa specijalnim gostom Jacquesom Houdekom.

Iako veli da je uvijek bilo različitih glazbenih ukusa, ipak smatra da danas na estradi nema toliko iskrenosti i promišljanja kao ranije.

'Ne mogu pjevači ni proživljavati tekstove koji su stupidni jer, ako proživljavaš stupidni tekst, onda si i ti stupidan! To je tako jasno. Kad netko pjeva da mrav nosi teret ljubavi ili da mu se nosi bila boja, kako će to proživljavati? Svaka čast Joli, ali nemojte mi reći da on proživljava taj tekst. On proživljava ritam, on proživljava i radost onih koji cupkaju jer oni mogu samo cupkati, plesati na takvu glazbu. On unosi veselje među narod, i to je dobro, to je pozitivno, ali nemojte mi reći da proživljava išta drugo do radosti što će nakon toga dobiti honorar. To nije ista stvar', smatra Tereza.

Svoj život, pun uspona i padova, Tereza upravo ovjekovječuje pisanjem autobiografije, čiju promociju planira za jesen.
'Uplovljavam u prošlost, no ne zato da bih lamentirala, ne zato da bih bila tužna, iako me znaju rastužiti detalji iz života. U svakom slučaju, to neće biti samo šturi podaci iz osobne iskaznice, nego nešto puno više', najavljuje.