I NOVI ALBUM

30 godina Električnog orgazma

26.01.2010 u 13:18

Bionic
Reading

11. siječnja prije točno 30 godina Električni je orgazam prvi put zasvirao. Tako će tijekom 2010. članovi benda slaviti 30 godina postojanja, a počeli su već 2. siječnja nastupom na beogradskoj Akademiji. Koncert su u cijelosti snimili i poklanjaju ga svojim obožavateljima

Nema sumnje da će ova godina biti u znaku Električnog orgazma, jer osim što slave 30 godina opstanka na sceni, negdje na proljeće izlazi im i novi studijski album pod nazivom 'To što vidiš to i jeste'. Tako je u nedavno objavljenom intervjuu u tjedniku Novosti frontmen Orgazma Srđan Gojković Gile i najavio novi album:

'To je album koji smo najdulje radili od svih. Skoro je osam godina pauze između dva albuma. Očito je to bilo potrebno. Godine 2004. u Orgazam se vratio Ljuba Đukić, jedan od osnivača benda, klavijaturist i pjevač, i njegovim povratkom došlo je do neke nove energije, a i dosta smo od njegovog povratka promijenili repertoar pa ljudi koji su nas otada gledali mogli su to i vidjeti.

Dogodila se neka promjena u bendu i u zvuku. Došlo je do spoja te prve faze Električnog orgazma, gdje su Ljubine klavijature bile kao neka dominantna boja benda, i kasnije faze, kad je Bananina gitara bila glavni solo instrument. Njih su dvojica napravila neki novi spoj. Novi album smo smišljeno i dogovoreno radili od samog početka. Znači, ja neću biti glavni autor, samo s tekstovima, a muziku smo radili zajedno od nule. Nalazili smo se Ljuba, Banana i ja i džemovali smo, svirali i tim jam sessionima smo gradili pjesme, tako da smo samim time napravili neki pomak. Mislim da će to biti dosta drugačiji album Električnog orgazma.'

Koncert na Akademiji u Beogradu održan 2. siječnja ove godine u cijelosti su objavili na internetu razveselivši time svoje obožavatelje. Set lista s tog koncerta glasi:

1. Konobar
2. Pođimo
3. Mentalno
4. Ne postojim
5. The Man Who Sold the World
6. Protiv sebe
7. Krokodili dolaze
8. Leptir
9. Više nisam tvoj
10. Hajde bejbe daj da vidim sad
11. Da ili ne
12. Ja sam težak kao konj
13. Kapetan Esid
14. Klinci traže zabavu
15. Nemaš nikom ništa da daš
16. Vudu bluz
17. Kako bubanj kaže
18. Nebo
19. Spojimo se sad
20. Locomotion
21. Zlatni papagaj