ANA RUCNER:

'Ostvarila sam svoj san'

20.11.2014 u 21:28

Bionic
Reading

Ana Rucner pridružila se mnogim poznatim glazbenicima poput Anne Netrebko, Josea Carrerasa, Dmitrija Hvorostovskya ili Gorana Bregovića, koji su imali prilike nastupati u čuvenoj dvorani Victoria Hall u Ženevi

Ana Rucner je 13. studenoga ugostila Rucner kvartet te su u prvom dijelu koncerta izveli klasični repertoar preferirajući hrvatske skladatelje poput Matza i Uhlika te Albinonija, Piazzole i drugih. Posebno iznenađenje je bilo kada je na pozornicu izišao virtuoz Peter Soave na harmonici, s kojim su svi zajedno izveli Libertango Astora Piazzolle.

U drugom dijelu koncerta Ana je ugostila Bernardu Bruno, pobjednicu Šibenskog festivala šansona, koja je otpjevala skladbu 'Please Come', s kojom se natječe na švicarskom izboru za Eurosong.

Drugi dio je nastavila u svom klasičnom rock izdanju: Ana, električno violončelo, svjetski popularne skladbe i ogroman videoekran na kojem su se izmjenjivale scene hrvatskih ljepota, kulture i tradicije.

'Večeras sam ostvarila svoj san svirajući u jednoj od najprestižnijih dvorana na svijetu. Godinama sam se pripremala za ovaj trenutak. Promocija hrvatskih ljepota i kulture je postala dio mene i time se ponosim', rekla je Ana u Ženevi.