TVRDI DAVE GROHL

'Foo Fighters je najgluplje ime za bend ikad!'

29.10.2014 u 10:30

Bionic
Reading

Dave Grohl, frontmen alter rock benda Foo Fighters, kaže da danas žali što nije dao neko atraktivnije ime svom bendu

U intervjuu za CBS 60 Minutes Dave je otkrio da mu se nimalo ne sviđa ime koje je odabrao za bend. Bivši član kultne Nirvane danas žali zbog toga, a rekao je i da bi sigurno smislio neko drugo ime za bend da je znao da će postati toliko poznati, dodavši kako se radi o najgorem imenu za bend ikad.
 

Multitalentirani bubnjar Nirvane nekoliko mjeseci nakon smrti Kurta Cobaina ušao je u studio i uglazbio hrpu pjesama. Zanimljivo je da je sam odsvirao sve glazbene dionice na tom albumu - tako je nastao hvaljeni debi Foo Fightersa iz 1994.

'Pao mi je na pamet naziv Foo Fighters jer nisam htio da se moje ime, odmah na prvu, vezuje uz taj projekt. Foo Fighters je ime koje se koristilo za NLO-e u Drugom svjetskom ratu', kaže Dave Grohl.
 
Grohl je kazao i da nije baš oduševljen različitim glazbenim talent showovima.
 

'Nitko nema pravo reći nekome da se ne treba baviti glazbom! Neka vas ne brine što tko misli. Zamislite Boba Dylana u nekom talent showu kako pjeva 'Blowin' In The Wind'. Sigurno bi mu rekli da pjeva previše kroz nos i da to nije dobro. Ni ja nikad ne bih prošao. Ne želim pjevati kao drugi, želim pjevati na svoj način', kaže Dave.

Glazbenik je otkrio ponešto i o snimanju novog albuma 'Sonic Highways', osmog u diskografiji ovog hvaljenog benda.

'Sonic Highways' izlazi 10. studenoga, a nedavno se počela prikazivati dokumentarna serija o njegovom snimanju s istim imenom.