NAGRADNJAČA

Vodimo vas na Outlook festival!

18.08.2014 u 09:10

Bionic
Reading

Outlook festival, najveći europski festival bass glazbe i sound system kulture, ovog će se rujna po sedmi put održati na jedinstvenoj lokaciji poluotoka i tvrđave Punta Christo u Štinjanu pored Pule.

Od 3. do 7. rujna, na 12 pozornica širom poluotoka, Outlook festival dovodi preko 300 izvođača, spajajući tako glazbene legende s novom generacijom glazbenika i nadolazećih talenata, a festival otvara veliki koncert u pulskoj Areni čija je glavna zvijezda karizmatična Ms. Lauryn Hill.

Među već ranije najavljenim izvođačima ističe se hip hop legenda Busta Rhymes, dance hall i reggae ikone Barrington Levy, Horace Andy i Jah Shaka, jedan od najboljih svjetskih hip hop producenata DJ Premier, pioniri zouk i kuduro glazbe Buraka Som Sistem te tri drum & bass ikone: Goldie, DJ Marky i Andy C.

Na pozornicu Outlook festivala vraća se jedan od festivalskih favorita, ujedno i pionir britanske urbane glazbe Zed Bias, koji s lakoćom osvaja publiku željnu house i dubstep zvuka, break beata i garagea. Phaeleh, trenutno jedan od najzanimljivijih mladih britanskih producenata, svoje će sjajne kompozicije s publikom podijeliti u nekoliko živih nastupa kroz festivalski vikend.

Za publiku željnu house zvuka popisu izvođača pridružili su se Roy Davis Junior, jedan od predvodnika čikaške scene te dueti Bondax i Snakehips, koji predstavljaju suvremeni house izričaj.

Outlook i ove godine izborom izvođača pokazuje svoju ljubav prema hip-hop glazbi pa će tako u suradnji s izdavačkom kućom High Focus Records dovesti neke od najsvježijih britanskih repera i producenata: The Four Owls, Jam Baxter, Dirty Dike, Pete Cannon, London Zoo i Problem Child.

Ostajući vjerni dubstep glazbenom pravcu, organizatori Outlook festivala u Hrvatsku dovode tri imena koja će pokazati cjelokupnu trenutnu dinamiku i inspiraciju te žive scene. Truth, Seven i Swindle cijenjeni su zbog svoje napredne produkcije, ali i odličnih živih nastupa ispunjenih razornim basom.

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja 2x1 festivalsku ulaznicu.

Imena dobitnika objavit ćemo u četvrtak, 28. kolovoza.

Po jednu ulaznicu su osvojili:

Marko Milanović
Monika Majić