'U DVA, U DVA, U DVA...'

O čemu govore novi tekstovi iz radionice Huljićevih?

14.07.2014 u 13:22

Bionic
Reading

Ljetni radijski eter preuzimaju ljubavni stihovi Vjekoslave i Tončija Huljića, jer u kratkom vremenu izbacili su tri nova hita

Nakon sada već legendarne pjesme 'Nirvana', koja je prošle godine digla prašinu zbog stiha 'dođi k'o slavljenik na tortu i uzmi mi ljepotu, napokon', stižu novi stihovi Vjekoslave i Tončija Huljića.

Andrea Šušnjara s grupom Magazin predstavila je na Splitskom festivalu pjesmu iza koje u stihovima i tekstu stoji bračni par Huljić. Glazbu potpisuje Tonči, a tekst je napisala poznata hitmejkerica s ovih prostora - njegova supruga Vjekoslava. Aranžer je Boris Đurđević iz Colonije.


O no no no no no
ne interesira me prognoza ni crnilo
o ooo oooo.

A uskoro ćeš ti
za mnom izgubit' glavu,
pred svima skinuti
mi podvezicu plavu,
to mi je plan.

To ti ja, to ti ja obećavam.

Tako kažu novi stihovi Magazina. I - sve je jasno. Riječ je o ljubavnoj pjesmi u kojoj djevojka čeka da se promijeni ploča u vezi te je strpljiva u svojoj namjeri da bude njegova. Dobit će tu podvezicu, pa makar brda valjala, makar joj to bilo zadnje na svijetu, kao da kaže - ženit ćeš me i nema ti pomoći jer ću te lasom ganjat'. 'No, no, no' u tom slučaju postaje 'yes, yes, yes'.

Novim hitom 'Život je čudo' estradi prijeti i Jelena Rozga, a vrijedno je već snimila i spot za novi singl. Jelena se drži provokativnosti kao pijan plota jer zna da to prolazi. Ukoliko ste mislili da je singl 'Život je čudo' ipak pjesma dubljeg značenja, prevarili ste se.

U dva, u dva, u dva još si napet
u tri, u tri, u tri ide zaplet
u čet'ri, pola pet mamurna pitam
gdje je pamet bila



Pjeva tako Jelena Rozga dok iza glazbe i stihova stoje Huljići. I naravno, opet je riječ o ljubavi koja izluđuje protagonisticu čija je strast na vrhuncu u tri, a kasnije se pita gdje joj je pamet bila. Već vidimo da će Aco Stanković na jesen iskoristiti pjesmu za uvodnu špicu svoje emisije 'Nedjeljom u 2'.

Na nedavnom Splitskom festivalu žiri je prvu nagradu odlučio uručiti Petru Graši za pjesmu 'Uvik isti', a poznati pjevač je u nedavnom intervjuu za Gloriju otkrio kako se nakon sedam godina odlučio za ponovni nastup na Splitskom festivalu: 'Nazvao me Tonči Huljić. Došao sam, čuo ga kako svira, Vjekoslava je odmah sjela uz nas i nakon sat vremena nastale su konture pjesme 'Uvik isti'. Tonči je rekao da pjesma ocrtava moj karakter, ali i karakter Dalmatinaca i postulat dalmatinskog načina života. Sve nas je nekako obuzelo nostalgično raspoloženje i pristao sam', rekao je poznati pjevač za Gloriju.

Petru je to bio povratak iz snova, a Vjekoslava i Tonči još jednom su bili nepogrešivi u svojoj procjeni. Po svemu sudeći, Tonči Huljić nikad nije bio svestraniji.

Osim što nadgleda jedan od najdugovječnijih bendova s ovih prostora, Magazin, napisao je, otpjevao i upravo objavio novi album 'Panika' benda Tonči Huljić&Madre badessa, a upravo o tome govori 'Tonetov život', kratki dokumentarac koji će premijerno biti prikazan na Starigrad Paklenica film festivalu koji se održava od 2. do 7. kolovoza. Osim toga, Huljić snima igrani film u suradnji s legendarnim Brankom Đurićem Đurom te postavlja mjuzikl za koji scenarij potpisuje novinar Ivica Ivanišević. Vladavini Huljićevih ne nazire se kraj.