PETOSATNA ZABAVA

Pozitivne iskre frcale Domom sportova

01.12.2013 u 11:44

  • +12

Pozitivan koncert

Izvor: Pixsell / Autor: Nina Đurđević

Bionic
Reading

Pozitivan koncert je u devet godina svog postojanja postao jedna od najvažnijih glazbenih manifestacija u Hrvatskoj

Dvorana Doma sportova dupkom ispunjena ujedinjenom masom koja uživa u svakom tonu izvođača, dokaz je da Hrvati još uvijek uživaju u rocku te da svjetski dan borbe protiv AIDS-a/HIV-a obilježen Pozitivnim koncertom svaki put bez problema okuplja nove vitezove rocka koji nesebično odašilju pozitivne vibre.

Organizacija koncerta točna je kao švicarski sat, ali opet je zadržala spontanost i trenutke zaluđenosti.

Već u 20 sati i 15 minuta na scenu je stupio riječki indie-pop bend Quasarr koji je zadivljujućom lakoćom osvojio vrhove top lista. Publika je već prepoznala njihova dva singla s novog albuma, 'Sjene' i 'Ljubav', koji su odlična najava njihova novog rada. Hitovi 'Ti' i 'Iluzije' zagrijali su publiku za dalje.

Grupa S.A.R.S. uletjela je na pozornicu Doma sportova kao tempirana bomba. Gladni nastupa u Hrvatskoj jer znaju da tu imaju vjerne obožavatelje, najavili su svoj koncert u Tvornici kulture 29. ožujka te doveli atmosferu u dvorani do usijanja. Uz  hitove 'Debeli lad', 'Lutka', 'Perspektiva' i 'Rakija' hipnotizirali su dvoranu svojim melosom koji su posljednjih godina uspjeli nametnuti cijeloj regiji.

Od samih početaka Pozitivnog koncerta Damir Urban bio je jedan od izvođača koji su dali najveću podršku; Urban & 4 je dvoranu digao svojim starim hitovima 'Budi moja voda' i 'Mala truba', koje je publika pjevala u glas. 'Danas smo mi ovdje na pozornici u manjini, čuvajmo i pazimo manjine', poslao je poruku Damir Urban koji je odustao od pripremljenog materijala te je spontano izabirao pjesme.

Goran Bare i njegove Majke prvi put su nastupali na Pozitivnom koncertu. Odlično raspoloženi Goran Bare, naš najkarizmatičniji vokalist, usijao je atmosferu najvećim hitovima Majki - 'Odvedi me', 'Budi ponosan', 'A ti još plačeš', 'Ja sam budućnost', 'Put ka sreći', 'Mene ne zanima', 'Samo ljubav'... vikao je Bare koji je imao čast završiti petosatni spektakl u Domu sportova.