KONCERT ZA PAMĆENJE

Hladno Pivo zapalilo atmosferu na Šalati

26.05.2013 u 10:18

  • +9

Hladno pivo na Šalati

Izvor: Promo fotografije / Autor: HTV

Bionic
Reading

Dan radosti, odnosno koncert Hladnog Piva održan je na Šalati, a njime su dečki obilježili 25 godina glazbene karijere

Nešto više od dva sata, vjerna publika pratila je pankere iz Gajnica u stopu svakom riječi svake pjesme koju su odsvirali. Oko 4.500 ljudi uživalo je u pjesmama od kojih su mnoge obilježile i njihovu mladost i odrastanje unazad 25 godina sviranja Hladnog piva.

Frontmen Mile Kekin zahvalio se publici na podršci te rekao kako je ovaj koncert zamišljen kao prikaz svega što su radili kroz 25 godina, od izdavanja debi albuma 'Džinovski'.

Povodom obilježavanja četvrt stoljeća slobodne misli i zvuka iz slobodnih Gajnica, na rođendanskom koncertu dečki iz Hladnog piva nisu propustili odsvirati i stvari s političkom porukom poput pjesme stare 15 godina 'Maderfakersi' ili pak pjesme 'Lift' sa zadnjeg albuma koja govori o depresiji.

Koncert je započeo žestoko slavnom pjesmom 'Šamar' i nastavio u tom ritmu. Cijeli koncert, bez puno priče, publika je pratila na nogama prepuna pozitivne energije

Prije prvog bisa otpjevali su još jednu legendarnu stvar 'Pitala si me', a zatim je Mile iskoristio trenutak da novom skladbom 'Na ovim prostorima' poruči svima kako ne treba zabadati nos u tuđa posla i da nikoga ne bi trebala mučiti pitanja oko istospolnih brakova ili primjerice oplodnje jajnih stanica.

Uz legendarne stvari poput 'Für Immer Punk', 'Ezoterija' i 'Ne volim te', koncert je završio pjesmom 'Rigoletto', a Mile Kekin publici je u jednom trenutku rekao kako bolji rođendan nisu mogli poželjeti.

Prije svirke Hladnog piva, dobro raspoloženu publiku zagrijali su koprivnički Owerflow i zagrebački bend Fraktura mozga