ANDY BUTLER (HERCULES & LOVE AFFAIR):

'Na novom albumu očekujte snažne političke poruke'

12.12.2012 u 10:24

Bionic
Reading

U soundsystem postavi, ove subote u Tvornici kulture nastupit će hvaljeni DJ Andy Butler. Saznali smo kako će izgledati novi album Hercules & Love Affaira i što možete očekivati od njegovog nastupa

Nakon nastupa brojnije postave (kakav je, primjerice, održan na Hartera festivalu2010. godine) i samostalnih DJ setova, Andy Butler na pozornicama klubova i festivala predstavlja novu, soundsystem verziju benda, hibrid live i DJ set varijante, sa živim vokalima i Andyjem u ulozi DJ-ja.

Uspješnim  probijanjem leda objavljivanjem debi singla 'Blind' nastalog u suradnji s Antonyjem Hegartyjem, Andy Butler nastavio je graditi paralelnu karijeru vrhunskog DJ- a i osobe koja svojim potpisom stoji iza benda Hercules & Love Affair
Prije zagrebačkog nastupa, uspjeli smo putem maila ukratko popričati s Andyjem.

Nedavno ste izdali miksanu kompilaciju DJ KICKS. Koja je bila vaša prva reakcija na pristiglu ponudu K7! Recordsa?
Bio sam počašćen, osobito zbog činjenice što K7! Records izdaje najdugovječnije i sasvim solidne kompilacije u elektronskoj glazbi.

Je li vam ponekad teško podvući crtu između uloge solo DJ-a i člana benda?
Ne smatram to pretjeranim problemom. Moj je zadatak podijeliti odgovornosti članovima benda, a nakon toga sam u potpunosti slobodan.

Koji su, po vama, glavni problemi današnje klupske glazbe?
Možda previše 'sjaja' i pretjerani fokus na produkciji, dok se skladateljski dio nalazi u pozadini.  Sve u svemu, s vremenom postaje sve bolja i bolja.

Jeste li sretni u eri u kojoj ste odrasli ili biste voljeli biti dio nekih drugih vremena?
Zaista ne bih volio da sam se rodio ranije ili kasnije. U eri u kojoj sam odrastao, sasvim sam sretan.

Hercules & Love Affair se trenutno nalaze na turneji, a osim toga pripremate treći studijski album. Što možemo očekivati od novog nosača zvuka?
Možete očekivati snažne političke poruke, kao i autentičnu house party vibru.

Vaš prvi singl 'Blind' nastao u suradnji s Antonyjem Hegartyjem doživio je veliki uspjeh. Koliko je bilo teško nagovoriti Antonyja na suradnju? Planirate li ponovno surađivati i u skoroj budućnosti?
Bilo ga je uistinu lako nagovoriti da dođe u studio. Antony voli glazbu sa soul i dance prizvukom. Kada bismo ponovno surađivali u budućnosti, to bi bilo nevjerojatno!

Hercules & Love Affair - 'Blind'

Na dosad objavljenim albumima, redovito angažirate druge vokale, no kada je skladateljski dio u pitanju, tu se nalazite samo vi. Uživate li više u skladanju pjesama ili njihovom stvaralačkom procesu?
Podjednako uživam u jednom i u drugom.

Utječu li osobe s kojima usko surađujete na budući rad Hercules & Love Affaira, u kojem pravcu se grupa nastavlja kretati?
Definitivno! Gosti na pjesmama unose svoj vlastiti dar koji posjeduju i, ako sam u mogućnosti iskoristiti njihov puni potencijal, to ću i učiniti.

U Zagreb dolazite u live soundsystem postavi. Što fanovi mogu očekivati od vašeg nastupa?

Mogu očekivati mnogo plesa i pjevanja naših dviju superkul pjevačica, kao i mene u DJ ulozi. Na zagrebačkom nastupu puštat ću neke od svojih najdražih pjesama.

Za subotnju plesnu atmosferu u Tvornici kulture, osim Andyja, bit će zaduženi DJ-i Soundsystema 808-ce koji će odraditi zagrijavanje i after set. Sva publika koja neće biti u mogućnosti doći na parti, moći će ga slušati u livestream obliku upravo na valovima Radija808(radio808.com). Za one koji namjeravaju prisustvovati dugo iščekivanom partiju u prostorima Tvornice, ulaznice u pretprodaji stoje 50 kuna, dok će na dan koncerta koštati 70 kuna