Glazba PJEVAČ NA SUDU

Branimir Štulić tuži izdavačku kuću

  • Autor: tportal.hr
  • 1.10.2012 10:34:51
  • 1.10.2012 9:11:26

Branimir Štulić pred višim sudom u Beogradu pokreće parnicu protiv izdavača TD Plato books iz Beograda zbog kršenja autorskih prava, pišu srpski mediji

'Tužba se odnosi na kršenje autorskih prava i ugovornih obaveza Štulića i izdavača Plato books iz 2010. kada su ugovorili ekskluzivan otkup tisuću kompleta po 14 knjiga i dva nosača zvuka s posljednjih, do tada neobjavljenih, Azrinih koncerata u Banjoj Luci i Mostaru. Budući da je prodao ugovorenu količinu u kratkom roku, Plato je bez dozvole autora nastavio štampati knjige i nosače zvuka i prodavati ih u zemlji i inozemstvu sve do danas, kršeći tako autorska prava Branimira Štulića', izjavio je Štulićev advokat Stevan D. Janković navodeći da glazbenik traži naknadu materijalne i moralne štete.

Riječ je o 14 knjiga izabranih djela, Štulićevih prijevoda antičke književnosti, o tekstovima pjesama Azre, autobiografiji s komentarima i knjizi nastaloj od novinskih tekstova na koje je Štulić utrošio više od dva desetljeća svog dobrovoljnog izgnanstva.

Uz ovu parnicu, Štulić se već godinama nateže s Croatia Recordsom od kojeg namjerava tražiti 25 milijuna eura.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više