NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam novi album i knjigu Bajage i Instruktora

17.09.2012 u 11:14

Bionic
Reading

Bajaga i Instruktori dugoočekivani novi album 'Daljina, dim i prašina' objavili su na zaista poseban način – novi CD pojavljuje se u paketu s prvom zbirkom pjesama u karijeri Momčila Bajagića - 'Vodič kroz snove'. A mi smo za svoje čitatelje pripremili četiri paketa knjige i CD-a!

Zbirka pjesama - 'Vodič kroz snove'

'Vodič kroz snove' je prva zbirka poezije Momčila Bajagića-Bajage i sadrži sedamdesetak pjesama koje je napisao i snimio od prvog samostalnog albuma 'Pozitivna geografija' (1984) do novog 'Daljina, dim i prašina' (2012). Uz to, knjiga donosi i nekoliko pjesama koje je Bajaga pisao za druge izvođače, poput Zdravka Čolića, ili ih je snimio još dok je bio u Ribljoj čorbi.

'Vodič kroz snove' na 126 strana uz pjesme sadrži brojne fotografije Bajage i njegovog benda, biografiju o autoru, kao i predgovore, odnosno pogovore iz pera utjecajnog novinara i publiciste Petra Pece Popovića, dramskog pisca Dušana Kovačevića i književnog kritičara Aleksandra Jerkova.

Sedam godina od posljednjeg 'Šou počinje u ponoć' (2005), Bajaga i Instruktori konačno objavljuju i dugoočekivani album 'Daljina, dim i prašina'.

Novi album najavljen je još prošle godine radijskim singlom i spotom 'Ako treba da je kraj', moćnom rock baladom koja je do danas premašila 500.000 pogleda na youtubeu. Spot je radila mlada redateljica Tea Lukač koja je iz samo jednog kadra odlično snimila jesen beogradske noći, sa članovima benda, glumicom Marijom Bergam i plesačima.

Početkom travnja došao je red za drugi najavni singl/spot 'Vreme', čvrstu rock stvar sa socijalno-ekološki angažiranim stihovima, koja je nekoliko tjedana držala vrhove mnogih top lista. Vizualno moćan spot, apokaliptičnog ugođaja, djelo je režisera Žareta Batinovića i producentice Marčele Zanki iz splitske kuće Urban jungle.

Nagradu su osvojili:

Bernard Jurić
Ljubica Kralj
Planinka Jakšić
Tea Blaževac

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.