tportal.hr

Zagreb
+10
Osijek
+8
Pula
+8
Rijeka
+12
Zadar
+11
Split
+10
Dubrovnik
+11

U 63. GODINI

Preminula 'kraljica disca' Donna Summer

Donna Summer, često nazivana 'kraljicom disca', preminula je u 63. godini života nakon što je izgubila bitku s karcinomom

Datum objave:
17.5.2012 18:03

Zadnja izmjena:
17.5.2012 19:18

Vezane teme

Američka pjevačica LaDonna Adrian Gaines, poznatija pod umjetničkim imenom Donna Summer, jutros je, kako piše TMZ, izgubila bitku s karcinomom te preminula na Floridi u 63. godini života. Navodno se pjevačica trudila od očiju javnosti sakriti svoju bolest, a njezin glasnogovornik još nije potvrdio ovu tužnu vijest.

Donna Summer je najveću popularnost stekla tijekom razdoblja disca te je često nazivana i 'kraljica disca'. Summer je prije početka karijere bila gospel pjevačica, a najpoznatija po je svojim disco hitovima, kao što su 'Last Dance', 'Hot Stuff' i 'Bad Girls' iz 70-ih te hitova 'She Works Hard for the Money' i 'This Time I Know It's for Real' iz 80-ih godina prošloga stoljeća.

Summer je u svojoj karijeri objavila nekoliko R&B, rock, pop i gospel singlova te je glasila za jednu od najuspješnijih glazbenica 70-ih godina proteklog stoljeća. Postala je i prva pjevačica s četiri singla broj jedan u razdoblju manjem od 13 mjeseci te je pet puta osvojila nagradu Grammy.
194078,194114,194190,101717

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


RTL

Preporučujemo

Vedrana Knežević

tportal.hr

tportal.hr

Boris Banović

Vanda Winter

Helena Šopar

Još videa

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr