U 63. GODINI

Preminula 'kraljica disca' Donna Summer

17.05.2012 u 18:03

Bionic
Reading

Donna Summer, često nazivana 'kraljicom disca', preminula je u 63. godini života nakon što je izgubila bitku s karcinomom

Američka pjevačica LaDonna Adrian Gaines, poznatija pod umjetničkim imenom Donna Summer, jutros je, kako piše TMZ, izgubila bitku s karcinomom te preminula na Floridi u 63. godini života. Navodno se pjevačica trudila od očiju javnosti sakriti svoju bolest, a njezin glasnogovornik još nije potvrdio ovu tužnu vijest.

Donna Summer je najveću popularnost stekla tijekom razdoblja disca te je često nazivana i 'kraljica disca'. Summer je prije početka karijere bila gospel pjevačica, a najpoznatija po je svojim disco hitovima, kao što su 'Last Dance', 'Hot Stuff' i 'Bad Girls' iz 70-ih te hitova 'She Works Hard for the Money' i 'This Time I Know It's for Real' iz 80-ih godina prošloga stoljeća.

Summer je u svojoj karijeri objavila nekoliko R&B, rock, pop i gospel singlova te je glasila za jednu od najuspješnijih glazbenica 70-ih godina proteklog stoljeća. Postala je i prva pjevačica s četiri singla broj jedan u razdoblju manjem od 13 mjeseci te je pet puta osvojila nagradu Grammy.