tportal.hr

Zagreb
+4
Osijek
+5
Pula
+8
Rijeka
+13
Zadar
+9
Split
+11
Dubrovnik
+8

U 63. GODINI

Preminula 'kraljica disca' Donna Summer

Donna Summer, često nazivana 'kraljicom disca', preminula je u 63. godini života nakon što je izgubila bitku s karcinomom

Datum objave:
17.5.2012 18:03

Zadnja izmjena:
17.5.2012 19:18

Vezane teme

Američka pjevačica LaDonna Adrian Gaines, poznatija pod umjetničkim imenom Donna Summer, jutros je, kako piše TMZ, izgubila bitku s karcinomom te preminula na Floridi u 63. godini života. Navodno se pjevačica trudila od očiju javnosti sakriti svoju bolest, a njezin glasnogovornik još nije potvrdio ovu tužnu vijest.

Donna Summer je najveću popularnost stekla tijekom razdoblja disca te je često nazivana i 'kraljica disca'. Summer je prije početka karijere bila gospel pjevačica, a najpoznatija po je svojim disco hitovima, kao što su 'Last Dance', 'Hot Stuff' i 'Bad Girls' iz 70-ih te hitova 'She Works Hard for the Money' i 'This Time I Know It's for Real' iz 80-ih godina prošloga stoljeća.

Summer je u svojoj karijeri objavila nekoliko R&B, rock, pop i gospel singlova te je glasila za jednu od najuspješnijih glazbenica 70-ih godina proteklog stoljeća. Postala je i prva pjevačica s četiri singla broj jedan u razdoblju manjem od 13 mjeseci te je pet puta osvojila nagradu Grammy.
194078,194114,194190,101717

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


RTL

Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr