T-MOBILE SPEKTAKL U LONDONU

Nina Badrić i Pink pjevale najveći karaoke na svijetu

Bionic
Reading

U Londonu su održane najveći karaoke u povijesti koje je organizirao T-Mobile u sklopu nove reklamne kampanje. Ispunjeni Trafalgar Square uglas je pjevao slavne pjesme, a pridružile su im se velika svjetska zvijezda Pink te Nina Badrić kao zvjezdani dodatak iz Hrvatske

U sklopu nove reklamne kampanje, T-Mobile International je u četvrtak, 30. travnja u Londonu organizirao glazbeni spektakl – najveći karaoke na svijetu. Prepuni Trafalgar Square, na kojem je bilo oko 15 tisuća ljudi, zajedno sa svjetski slavnom Pink i zasad tek regionalnom zvijezdom Ninom Badrić sat vremena uživao je u zborskim karaokama.

Okupljena masa odazvala se na poziv T-Mobilea i prisustvovala dosad neviđenom spektaklu na jednom od najvećih londonskih trgova, no nitko nije znao kakvo iznenađenje slijedi. Podijeljeno je više od dvije tisuće mikrofona i ubrzo je krenula karaoke ludnica u kojoj su se uglas pjevale pjesme, od Beatlesa do Britney Spears. Cijeli događaj snimale su čak 24 kamere, a dijelovi su prikazivani na videozidu.

Na prve taktove pjesme 'Piece of my heart' Janis Joplin na improviziranoj pozornici unutar sudionika karaoka pojavila se slavna Pink isvojom pojavom izazvala oduševljenje cijelog Trafalgara. Iako je uplanu bilo da na tek malo povišenoj bini otpjeva još dvije pjesme, zavrijeme izvedbe vlastitog hita 'So What' publika ju je zaskočilauz zagrljaje i fotografiranje te je vrlo brzo slavna pjevačica zbačenas vlastitog pjevačkog trona. Time je publika simbolički i konkretnosamu sebe postavila na poziciju zvijezde najvećih karaoka u povijesti,što u stvari i jest.

Trafalgar Square bio je u potpunosti ispunjen
Igor Tretinjak
Pink s jednim od sudionika karaoka
Razdragana publika s rukama u zraku


Nakon cijelog događaja, Pink je izjavila: 'Bilo je tonezaboravno iskustvo! Svi zajedno pjevaju uglas u centru Londona –nevjerojatno! Jako mi je drago što sam bila dio tako velikog događaja.'

Za to vrijeme naša Nina Badrić na diskretnijem dijelu trga pjevala je uz ostale sudionike. Kasnije je izjavila za tportal: 'Cijeli život sjećat ću se ovih sat vremena. Jako mi je drago što je T-Mobile upravo mene odabrao za predstavnicu Hrvatske na ovom spektaklu.' Nina nam je također rekla da su neke zemlje iz regije odabrale nju ispred Pink za ljetnu reklamnu kampanju te dodala: 'Iako je Pink trenutačno megazvijezda, možda ću sutra, prekosutra ja biti na glavnoj bini, a ona u nekom kutku.'


Za kraj, kad je Pink već potonula u masu, a Nina se, barem u vlastitoj zamisli, uzdigla iz svog zakutka, cijeli Trafalgar je otpjevao pjesmu 'Hey Jude' koja je u ovoj karaoke inačici potrajala čak 20 minuta. I nakon što je sve završilo, sudionici su pjevušili 'na na na na, hey Jude'.

Projektom najvećih karaoka u povijesti T-Mobile se nadovezao na prethodni iz 2006. kada je rasplesao stanicu Liverpool Street u Londonu, a sve pod sloganom 'Živjeti zajedno'. Iako je svrha samih projekata ipak reklamna, okupljeni ljudi, a bilo je doista svih rasa, jezika i godišta, na sat vremena odmaknuli su se od kriza i problema i spojili se u pjesmi i razigranosti. Baš poput starih holivudskih mjuzikla, svijet je na tren postao pjesma.