NAGRADNJAČA

Dan prodavaonica ploča

17.04.2012 u 12:14

Bionic
Reading

Glazbene zvijezde i izdavačke kuće planiraju posebne akcije za subotu 21. travnja 2012. Osim u Zagrebu, akcija se širi na Osijek, Rijeku, Split, Šibenik i Zadar. A tom prigodom tportal.hr poklanja svojim čitateljima glazbene CD-e.

Drugi hrvatski Dan prodavaonica ploča, u subotu 21. travnja, pružit će ljubiteljima glazbe još više posebnih glazbenih događanja od prošlogodišnjeg. Uz Zagreb, akcija se širi u Rijeku, Osijek i Split koji su Dan obilježili prošle godine ove se godine u priču koju je inicirao Institut hrvatske glazbe, uz pomoć udruga HDU, HGU i HDS, uključuju i Šibenik i Zadar.

U trgovinama Aquarius Music Shop, Croatia Records, Dallas Music Shop, Dancing Bear i Orfej na druženje vas zovu, uz glasnogovornika Dana Edu Maajku, i Boris Đurđević iz Colonie, Dalmatino, Damir Urban, General Woo, Henry Radanović, Ivanka Mazurkijević, Kawasaki 3p, Keops, Kinoklub, klape Brodarica, Cambi, Iskon, Sveti Florijan, Kristijan Rahimovski, Luft, Marko Tolja, Nina Badrić, Šajeta, TBF, Tony Cetinski, Tutti Frutti, udruga Artel, Vesna Matana Matić, DJ-i i drugi glazbenici!

Ono što za Ameriku radi Iggy Pop, u hrvatskim će prodavaonicama ploča raditi nenadmašni Edo Maajka. On će tom prilikom publici i medijima predstaviti i novi, dugo iščekivani CD 'Štrajk mozga' čiji je izlazak Menart tempirao upravo za taj dan.

Međunarodna inicijativa Records Store Day krenula je 2008. iz SAD-a. Namjera je da male nezavisne prodavaonice ploča i glazbenici svojim kupcima, koji ih unatoč internetu, novoj tehnologiji i recesiji nisu zaboravili, ponude nešto posebno te da svi zajedno proslave užitak u glazbi. Otkad je priča počela, 19. travnja 2008. s nastupom velike Metallice u maloj trgovini Rasputin u San Franciscu, ova se manifestacija proširila svijetom.

Poklanjamo vam:

B. Svečić, 'Gershwin' - Orfej
Uspavanke – Orfej
Nina, 'Nebo'- AQ Records
G.Bare i Majke, 'Teške boje' – Cro Records

Dobitnici:

Ruth Đurđek (B. Svečić, 'Gershwin' - Orfej)
Nataša Turajlić (Uspavanke – Orfej)
Sanela Šimurina (Nina, 'Nebo'- AQ Records)
Dražen Išasegi (G.Bare i Majke, 'Teške boje' – Cro Records)

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.