tportal.hr

Zagreb
+5
Osijek
+9
Pula
+13
Rijeka
+16
Zadar
+15
Split
+15
Dubrovnik
+15

OTKAČENI DJ

Adam Freeland za zagrijavanje za Harteru

Slavni breakbeat/electro/rock DJ Adam Freeland gostuje u sklopu Radio Isus Partyja koji će se održati 25. svibnja, a ujedno je i prvi launch parti ovogodišnjeg izdanja Hartere

Datum objave:
14.4.2012 18:08

Zadnja izmjena:
14.4.2012 19:01

Energičnom mješavinom breakbeata, electra i rocka Freeland je palio mase još i prije no što je ta glazbena forma dobila ime nu school breaks, a on bio proglašen njezinim ocem. Svoj status jedne od ikona žanra održao je i vođenjem cijenjene izdavačke kuće Marine Parade. Iza njega je nekoliko albuma, hvaljene kompilacije ('Global Underground', 'FabricLive', 'Back To Mine'), pa i jedna nominacija za Grammy. Preostali članovi grupe The Doors upravo su njega tražili za remix 'Hello, I love you', brdo produkcije licencirao je za potrebe filmova, videoigrica, pa i dokumentaraca o borilačkim vještinama, no možda najpoznatiji uradak ostao je hit 'We Want Your Soul'.

Freeland se okušao i u live rock vodama, surađujući s facama poput Joeyja Santiaga (The Pixies), Tommyja Leeja (Motley Crue) i Twiggyja Ramireza (Marilyn Manson), no i dalje je prvenstveno poznat kao otkačeni DJ koji je pojavom i odabirom glazbe garancija odličnog tuluma.

Radio Isus Party ima i svoju dodatnu aktivnost koja se zove Radio Isus strip i zapravo je nastavak priče o Vivi Rinocerus. Prošle su godine likovi i nastambe trodimenzionalno upriličeni u prostoru kompleksa Hartere, te su tako prostoru i festivalu dali posve novu dimenziju, a ove se godine otvara novo poglavlje priče i kroz interakciju s posjetiteljima preko Harterine Facebook stranice uskoro kreće i razvoj radnje stripa. Smijete li onda propustiti Freelanda i Radio Isus Party?

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


RTL

Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr