NAGRADNJAČA

Grupa Seven That Spells u Splitu

04.04.2012 u 09:25

Bionic
Reading

Ljubitelji čvrstih rifova i ritmova bit će jako zadovoljni informacijom da u petak, 6. travnja, u splitskom klubu Minus3 po prvi put gostuje grupa Seven That Spells! A mi vam poklanjamo 1x2 ulaznice za koncert.

Grupu Seven That Spells okupio je gitarist Niko Potočnjak 2003. godine. Funkcioniraju kao power trio, a do sad je preko 50 muzičara pršolo kroz grupu, razvijajući se na taj način ka modernijem i agresivnijem psihodeličnom zvuku koji primjenjuje polimetriku, a povremeno i glazbu vikinških pogrebnih obreda. Grupa se bavi dekonstrukcijom psihodeličnog rocka ili kako sami kažu 'mi smo skupina matematičara koja se našla na psiho/polimetričnom sastanku'.

Nebrojene svirke po svijetu, više od 10 izdanih albuma po internacionalnim diskografskim kućama, japanska turneja od mjesec dana 2008., posebna svirka u trajanju od tri sata na velikom Roadburn festivalu 2009. te svirka na Duna Jamu 2010., samo su neki od mnogobrojnih događaja koji potvrđuju Seven That Spells kao ozbiljan i beskompromisan, svjetski underground bend.

I ove godine bend je bukiran za sljedećih nekoliko mjeseci, pa tako slijede svirke u Rumunjskoj, Italiji, Austriji, Njemačkoj, a niti ove godine neće zaobići omiljeno mjesto u svemiru, festival Duna Jam.

Na njihovim albumima sudjelovali su i Kawabata Makoto iz legendarnog acid psychedelic rock benda Acid Mothers Temple, Albin Julius iz Der Blutharsch, kao i mnogi drugi poznati svjetski glazbenici.

Seven That Spells dolazi po prvi put u Split u postavi: Niko Potočnjak – gitara, Jeremy White – bass i Stanislav Muškinja – bubnjevi. Splićane će prenijeti u 23. stoljeće i u neke nove dimenzije već ovaj petak!

Nakon svirke, zabavljat će vas klupska DJ podrška.

Dvije ulaznice je osvojila Snježana Omazić. Čestitamo!