UZ ODLIČNE GOSTE

Confusion družina slavi deseti rođendan

23.03.2012 u 14:27

Bionic
Reading

Povodom 10. rođendana CFSN-a, odnosno Confusiona, zagrebačka DJ družina i audio-vizualna udruga organizirala je pravu bombu elektrosounda koju na rođendanskom partyju namjerava baciti na sve one koji su ih podržavali i pratili sve ove godine

U svojoj bogatoj povijesti CFSN je pionir u electro-sound hapenningu - prvi su održali partyje u Medici, Pogonu Jedinstvo i Staroj klaonici. Također su na svojim partyjima redovito ugošćavali priznate legende, od EZ Rollersa (što ih je bilo vinulo u visine na kojima je svaki njihov kasniji Illectric Funk party pohodilo više od tisuću ljudi) i LTJ Buchema, koji se pojavio u Klaonici, pa do Milana Bandića koji je posjetio njihov prvi party u Medici i blagoslovio dubstep dozvolivši Medici da postoji.

Zagrebački party središnji je događaj njihove turneje CFSN X TOUR, kojom će protutnjati bivšom državom. Povodom ipak nezaobilazne činjenice da netko cijelo desetljeće bez posustajanja 'gura' naprijed klupsku underground scenu, i na njoj opstaje zahvaljujući (a ponekad i usprkos) navadi da je uvijek korak ispred komercijalne scene, razgovarali smo s Filipom, jednim od CFSN družbenika. Svojim je riječima najbolje opisao i što je to zapravo CFSN, njihovu povijest, budućnost, ali i ono što su pripremili za obilježavanje svoje 10-godišnjice.

'Do sada smo nastupili u Splitu, Beogradu i Novom Sadu. Ovaj vikend se održava main event turneje, i to je naš 10. rođendan na kojemu će gostovati The Bug ft. Flowdan, Dorian Concept, bassinvaders!, bornaa i standardna CFSN postava. O videu, screen setupu i scenografiji nećemo mnogo pričati - neka ostane malo iznenađenje. Gostovat ćemo u 17 klubova, od Kosova, Makedonije, Srbije do BiH, Hrvatske i Slovenije. Turneja je zamišljena kao pravi mali audio-vizualni doživljaj, a s nama ide i VJ lik koji nam pomaže u realizaciji', rekao nam je Filip.


Pitali smo Filipa da nam približi malo i početke CFSN-a, kako i zašto su se okupili, što sve postigli i što još žele postići.

'Upoznali smo se u net.kulturnom klubu Mama. Tada je u Zagrebu tek nekoliko klubova organiziralo program elektroničke glazbe i to se uglavnom svodilo na standardni house ili techno zvuk. Kao DJ-i razmjenjivali smo iskustva i mnogo se družili. Zbog sličnih afiniteta, nakon nekog vremena shvatili smo da, ukoliko želimo svoju glazbu prezentirati i drugima, bilo bi najpametnije prepustiti se organizaciji vlastitih partija.

Prije deset godina ime Confusion najbolje je opisivalo mladenačku nespretnost, a danas se više odnosi na kaotičnost koju unosimo u scenu kroz svježe sadržaje, uvijek prezentirajući novu glazbu i promovirajući festivale i razne projekte na posebne, možda malo i pomaknute načine', rekao nam je Filip, nabrojavši nam cijelu postavu CFSN-a, a to su feelipa, itch, Funk Guru, phillipe, Æon, Josip Klobučar i Dubway

'Još malo i Confusion otvara rasadnik! Raselila nam se obitelj. Filipa živi u Grazu, Dubway je na postdiplomskom u Švicarskoj. Koordinacijom i promocijom se najviše bave Funk Guru i phillipe, a ostali pomažu koliko stignu. Imamo volontere bez kojih bi život bio gorak. Za sve ovo što smo do sada učinili moramo zahvaliti i svima ostalima, a ne samo članovima udruge. Confusion je samo dio te priče', rekao je Filip.

Omogućili smo slavljenicima da se obrate svima vama, obožavateljima pumpajućeg bass sounda, a Filip i ekipa CFSN poručuju: 'Ako ste pratili prve bassinvaders!, Illectric Funk ili Playground! partije, znate što vas čeka i dolaskom nećete požaliti! Zovemo vas da nam se pridružite.

Main event CFSN X TOUR-a naš je 10. rođendan, a sam line up je i iznad naših očekivanja. Osim svjetski priznatih glazbenika, The Buga, Flowdana i Dorian Concepta, na manjem stageu u klubu Močvara nastupit će DJ kolektiv koji je punih sedam godina žario i palio hrvatskom drum and bass scenom. Uz CFSN pionire (bornaa, Funk Guru, phillipe), Gekko i Juice odvrtjet će legendarne DJ setove bazirane na starim prašnjavim vinilima', poručio je svima onima koji prije svega vole dobru glazbu.