WHITNEY HOUSTON

Od anđeoskih visina do ovisničkih dubina

13.02.2012 u 10:42

Bionic
Reading

Nitko nije mogao spasiti Whitney Houston od samouništenja u kojemu je potrošila sto milijuna funti, piše Daily Mail

Napuštajući noćni klub u Hollywoodu dva dana prije smrti, Whitney Houston bila je okupana znojem i dezorijentirana, a krv iz porezotine tekla joj je niz nogu. Takva Whitney nimalo nije nalikovala na nekadašnju slavnu ljepoticu koja je jedinstvenim glasom osvojila svijet.

Osim ljepote, desetljeća drogiranja, posebice pušenja cracka, uništile su prepoznatljiv glas Whitney Houston, koji se od snažnih i čistih visina strmoglavio u šaputavi falset.

Za života u mraku ovisnosti, Whitney je potrošila sav zarađeni novac, a riječ je čak sto milijuna funti, te je uoči Grammyja odsjela u skupom Beverly Hiltonu samo zato što je to bilo na trošak organizatora.

Whitney se nekoliko puta pokušala riješiti ovisnosti, no to joj na dulji rok nije pošlo od ruke. Također, pokušala je povratiti i u 90-im godinama zaostalu slavu, najavivši još jedan povratak u studio, no u tome nije uspjela.

Preduboko je zaglibila u ponore ovisništva, za što fanovi krive njezinog bivšeg supruga Bobbyja Browna, koji ju je fizički maltretirao, navodno je i navukavši na drogu. Iako je 2007. godine, u jednom od pokušaja skidanja s droge, smogla snage rastati se od njega, kasnije veze nisu bile ništa bolje. Posljednji dečko, reper Ray J, nećak Snoop Dogga, proslavio se videom seksa koji je torpedirao Kim Kardashian u prvu žutu ligu, a droga mu nije nimalo strana.

Sam životni početak nije ničim nagoviještao ovakav tragični i prerano stigli kraj. Majka, gospel pjevačica, dala je kćeri punu podršku u glazbenoj karijeri, a to je imala i od rođakinje Dionne Warwick i kume Arethe Franklin.

Presudnu ulogu i Whitneyinoj karijeri odigrao je producent Clive Davis, uz čiju pomoć je dohvatila zvijezde već prvim albumom, najprodavanijim debi albumom ženske pjevačice, a koji je ostao uz nju do samoga kraja, počesto joj pomažući i novčano.

Kako to već ide, vrhunci slave poklopili su se sa sjenom koja je u konačnici presudila Whitney. Sredinom 90-ih je snimila film Tjelohranitelj s Kevinom Costnerom kao partnerom, u kojemu je otpjevala najveći hit svoje karijere – 'I Will Always Love You'. Nekako u isto vrijeme, 1992. godine udala se za Bobbyja Browna, s kojim su krenule njezine ovisnosti. Već godinu dana kasnije, Bobby se našao na optuženičkoj klupi zbog fizičkog napada na pjevačicu.

Kasnije je izjavila da je sredinom 90-ih svakodnevno konzumirala kokain. Nakon vrhunaca slave krenuo je nagli pad, očit i na njezinom fizičkom izgledu – jako je omršavjela, a iza izraženih kostiju skrila se i njezina ljepota.

Usprkos nekoliko pokušaja Clivea Davisa da je skine s droge i vrati u glazbene vode, do toga nije došlo te je životni put Whitney Houston zaustavljen u kupaonici Beverly Hiltona.