POVRATAK U 2012.

Johnny Rotten i PiL spremaju novi album

21.12.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Bivši frontmen Sex Pistolsa i njegov bend Public Image Ltd također oživljavaju svoju karijeru

Iduća godina bit će velika i za Public Image Lt., još jedan bend koji je odlučio zajahati trend revivala, a koji će 2012. reizdati cijeli svoj katalog te usto objaviti i posve novi studijski album.

John Lydon, obožavateljima Sex Pistolsa poznatiji kao Johnny Rotten, rekonstruirao je svoju karijeru s bendom Public Image Lt., koji je osnovao upravo nakon raspada Pistolsa te njime predvodio val britanskog post-punka. Uz najavu izdavanja novog materijala tijekom 2012, najavljen je i paket reizdanja svih starih albuma grupe.

U paketu će se naći i dva koncertna CD-a, a sva izdanja bit će remasterirana. Jedini album koji će preskočiti jest 'Metal Box', budući da je on već reizdan 2009. EMI će tako reizdati sljedeće naslove: 'First Issue' (aka Public Image Ltd), 'Paris In The Spring' (Live), 'Flowers Of Romance', 'Live In Tokyo', 'This Is What You Want... This Is What You Get', 'Album (aka Compact Disc)', 'Happy', '9', 'The Greatest Hits So Far', 'That What Is Not' i Lydonov solo album 'Psycho's Path'.

Tijekom godine izići će i novi, deveti studijski album nazvan 'This Is PiL', na kojem rade već dvije godine. Bit će to prvi njihov LP nakon 1992. godine i albuma 'That What Is Not'.