PETAK, 9. PROSINCA

Talco u KSET-u – večer angažiranih ska ritmova

06.12.2011 u 12:14

Bionic
Reading

Njihovi su koncerti istovremeno socijalni i politički aktivizam, a nakon četiri albuma i sedam godina postojanja te stotina održanih koncerata, postali su poznati kao radikalni glazbeni vođe koji svojim ska-punk & folk ritmovima nikoga ne ostavljaju ravnodušnima. Kako publiku tako i one na koje se često u svojim pjesmama obrušavaju

Već nakon prvog albuma 'Tutti Assolti' iz 2004. Talco preuzima ritmove patchanka, nazvane tako prema prvom albumu benda Mano Negra. Pod istovremenim utjecajem grupa kao što su The Clash i Ska-P, Talco ubacuje karakteristične folk elemente i osvaja talijansku publiku.

Kako glazbom i svojim žestokim nastupima tako i svojim angažiranim tekstovima u kojima se vrlo često obrušavaju na fašiste i sve oblike rasne diskriminacije, ali i na Berlusconija kome su posvetili pjesmu 'Signor Presidente'. Nisu ostali pošteđeni ni američki političari zbog vojne intervencije u Iraku i vanjske politike kojima su se obratili u pjesmi 'L'Odore della Morte'.

Oni koji su ih već doživjeli na pozornici, znaju da publici daju vrlo malo prostora za predah i dovoljno razloga da im se uvijek vraćaju na njihove nastupe. Za zagrijavanje nastupa domaći Beetan Ton koji je već dva puta rasprodao KSET pa nema sumnje da će i u petak 9. 12. biti ispunjen publikom željnom vrhunskog ska-punk provoda.

Prijatelji iz Nissana su osigurali pet ulaznica sretnicima koji točno odgovore na pitanja u kvizu Juke Rocks.