LENNY, TOM I SADE

U šest dana čak tri glazbena velikana u Zagrebu

17.11.2011 u 10:33

Bionic
Reading

U samo šest dana, od 17. do 22. studenog, zagrebačka Arena ugostit će tri glazbena velikana – Lennyja Kravitza, Toma Jonesa i Sade - i pružiti glazbenim sladokuscima čistu uživanciju

Još do jučer žalili smo se da glazbene zvijezde zaobilaze naše prostore te su glazbofili počesto i prečesto bili primorani skoknuti do Ljubljane, Beograda, ponekog talijanskog ili austrijskog grada da bi vidjeli svoje idole. No te jučerašnjice stvar su arhiva, što pokazuje silan nalet glazbenih zvijezda i legendi u zagrebačku Arenu, Tvornicu kulture i ostale koncertne prostore.

Tek što je Rammstein protutnjao Arenom, a The Human League u Tvornici kulture vratio nostalgičare u luckaste elektronske 80-e, zagrebačkom će Arenom u furioznih šest dana prošetati i propjevati tri glazbena velikana – baladični rock šarmer Lenny Kravitz, velški div Tom Jones i čarobna Sade.

Jedan od najpoznatijih glazbenika i zavodnika današnjice, Lenny Kravitz će nastupiti u Areni 17. studenog, ispunivši svaki zakutak naše najveće koncertne dvorane baladama poput 'I Belong To You', u isto vrijeme zaskočivši ga punokrvnim rock zvukom u pjesmama poput 'Are You Gonna Go My Way'. Uz to, nadaleko poznati šarmer će, sasvim smo sigurni, dovesti do slatkog ludila čete mlađahnih i onih tek ponešto zrelijih obožavateljica u publici.

Samo četiri dana nakon Lennyja, 21. studenog u Arenu stiže tigar iz Walesa, jedan, jedini i u potpunosti jedinstveni Tom Jones. Nepoderivi seks simbol (cijele) druge polovice 20. stoljeća, na sceni je puna četiri i pol desetljeća, tijekom kojih je prodao preko sto milijuna nosača zvuka i osvojio, sigurni smo, jednak broj obožavateljica. Iako u osmom desetljeću života, Tom Jones i dalje svojim prepoznatljivim moćnim glasom žari i pali pozornicama, pjevajući čiste klasike i evergrine poput 'Delilah', 'It's Not Unusual', 'She's a Lady', 'What's New Pussycat?' i 'Green Green Grass of Home' te novije hitove poput 'Seks Bomb'. Čisti glazbeni užitak za sve i melem za oči damama u najboljim godinama.

Arena se neće ni ohladiti od Toma Jonesa, a već će je, samo dan kasnije, svojim čarobnim glasom, energijom i pojavom, omotati soul i R'n'B pjevačica Sade. Poput najrjeđeg dijamanta visokog sjaja, Sade rijetko snima albume, još rjeđe ide na turneje. Tako je europska turneja u sklopu koje će stići u zagrebačku Arenu prva nakon dugih 17 godina, stoga i nezaobilazna za sve miljenike te glazbene vojnikinje ljubavi.

Da bismo u najavi koncerta izbjegli senzacionalizme, neka pozivnica budu naslovi nekih od glazbenih putovanja u čisti užitak koje će vam 22. studenog priuštiti Sade: 'Smooth Operator', 'Your Love Is King', 'Hang On To Your Love', 'Jezebel', 'No Ordinary Love', 'By Your Side', 'Soldier Of Love'…

Već prvim pogledom na veličanstvenih šest glazbenih dana u Areni jasno je da je Zagreb postao centralna točka regije za dobru glazbu (drugi i treći pogledi brzinski ruše razinu oduševljenja pitanjima džepne prirode poput 'tko to more platit'?', no o tome nekom drugom i trećom prilikom). U svakom slučaju, organizatori koncerata su si, na našu veliku radost, postavili letvicu jako visoko. Nadamo da će je dulje vrijeme uspjeti preskakati i barem održavati na toj razini.