USPJEH NAKON HTZ-A

Mark Marku snima album s Tonyjem Cetinskim

16.10.2011 u 17:49

Bionic
Reading

Mladiću s Kosova koji je sudjelovao u showu 'Hrvatska traži zvijezdu', a pobjeda mu je izmakla u samome finalu, ostvario se životni san. Snima album s Tonyjem Cetinskim i ove godine maturirat će violinu u glazbenoj školi

'Sudjelovanje u talent showu 'Hrvatska traži zvijezdu' bilo je prekrasno i nezaboravno iskustvo i prava odskočna daska za moju karijeru, ali htio bih da me ljudi dožive kao

samostalnog pjevača, a ne samo kandidata showa', rekao je 19-godišnji Mark Marku.

Šarmantnom mladiću s Kosova ove jeseni ostvario se životni san. U RTL-ovim emisijama sprijateljio se s idolom Tonyjem Cetinskim, koji mu je obećao da će ga uzeti pod svoje okrilje i producirati njegov album prvijenac. U suradnji s Mirom Buljanom nastao je prvi singl 'Da si htjela'.

'Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću surađivati s Tonyjem. Mislio sam da se šali i bio sam jako iznenađen kad me pozvao na razgovor', kaže Mark. Pjevačka nada ima samo riječi hvale za svog novog mentora. Već prikupljaju pjesme za Markov album, a Tony je, kaže, u svakom trenutku spreman poslušati njegove želje. Tako će Markove pjesme dobiti i obrade na albanskom jeziku.

'Htio bih da mi album bude dobar kao njegov, ipak je on najveće ime hrvatske estrade', rekao je Mark. Ovo ljeto bio je na turneji, a mjesec i pol proveo je s obitelji na rodnom Kosovu.

Ondje je, pohvalio nam se, položio vozački ispit i završio srednju školu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. U domovini ga je posjetila i Tonyjeva supruga Ivana Nobilo-Cetinski. Iako nisu imali vremena za posjet Markovu rodnom gradu Prizrenu, Ivani se jako svidjela Priština, a oduševili su je susretljivi i otvoreni ljudi. Mladi pjevač u Zagrebu još mora završiti srednju glazbenu školu. Violinu je prvi put primio u ruke sa samo šest godina, a svira i klavir te gitaru.

'Ostao sam u učeničkom domu. Nisam se htio seliti jer sam ovdje otkad sam došao u Zagreb. Sad sam maturant i želim završiti ovo poglavlje života na meni dragom mjestu,' zaključio je Mark. Djevojku i dalje nema, ali uvijek pronađe vremena za omiljene hobije, košarku i kik-boks.

'Za ljubav se ne brinem. Bitno mi je da pronađem nekoga tko će me razumjeti i s kim ću se dobro slagati,' rekao je nedavno Mark. Kao svaka zvijezda u usponu, zgodni pjevač već ima grupu obožavatelja na Facebooku, a društvenu mrežu preplavili su i deseci lažnih profila s njegovim imenom.

'Mark je izuzetno dobro odgojen mladi umjetnik s velikim talentom i velikim komercijalnim potencijalom. Uz sve navedeno, iznimno je skroman dečko, a takvu kombinaciju teško je pronaći u današnje vrijeme. Jako vjerujem u njega', rekao je producent Markova albuma Tony Cetinski.