Glazba DOMAĆI DEČKI NA EXITU

Urban rasturio Petrovaradinsku tvrđu

Damir Urban i njegova četvorka odličnim su best of koncertom dupkom puni Fusion Stage natjerali na zborno pjevanje, ovacije i za Exit nimalo tipičan bis

Iako smo uz sve sile jakih imena svjetske glazbene scene nastupe domaćih predstavnika na Exitu namjeravali tek usput zabilježiti, nakon nastupa Urbana & 4 na Fusion stageu tu odluku smo morali promijeniti. Razlog je taj što je, uz sve zvijezde na papiru, a to su drugoga dana bili M.I.A., Editors, Femi Kuti i još poneki, prva violina, odnosno prvi glas Petrovaradinske tvrđe definitivno bio Damir Urban.

Iako vrlo rijedak gost u Srbiji (ovo mu je bio tek četvrti nastup), Urban je tamo izuzetno cijenjen i voljen te je publika njegov nastup dočekala kao žedan vodu, a Urban i njegova četvorka pružili su joj daleko više od tek vode. Prije bismo rekli potok vrhunskog piva ili, za profinjena ždrijela, Plavca malog područja dingača, berba ta i ta.

Budući da rijetko svira u susjedstvu, Urban je nastup oblikovao kao 60-ak 'the best of' minuta, te su se na set listi između ostalih našli 'Astronaut', s kojim je krenuo, 'Odlučio sam da te volim', 'Nebo', 'Black tatoo' i 'Ruke', ali i stara dobra od Laufera 'Budi moja voda', koja je publiku natjerala na zborno pjevanje, rijetku pojavu na velikim festivalima poput Exita koji na jednom mjestu okupljaju najrazličitije profile posjetitelja, od šetača i znatiželjnika do poznavatelja i fanova, od repera i metalaca do trendsettera i raznih partijanera.

Kako to već ide, Urban & 4 nisu samo primali svu silu pozitivne energije, oduševljenja i raspjevanosti, već su se i dali u potpunosti, svaki uzvik i povik zasluživši silnom glazbenom energijom koja je frcala sa stagea. Četvorka je bila odlično raspoložena te je muški pičila, prepuštajući se snažnim, ali i kontemplativnim solažama, dok je Urban, uz standardno odličnu interpretaciju, bio vrlo komunikativan i vidlno zadovoljan razvojem događaja, pa čak i pomalo zatečen.

Nakon regularnog kraja ovacije su natjerale riječku petorku da se vrati na bis, što je vrlo rijetka pojava na Exitu. Kao stari profesionalci, odlučili su utišati ovacije publike manje poznatom pjesmom 'Aroma satanica', ušutkavši oduševljenje publike samo nakratko jer se još dugo nakon koncerta pričalo o njima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više