Glazba CAMP 2011.

Njemački i hrvatski umjetnici u misiji istraživanja zvuka i slike

  • Autor: D.Jagatić
  • 7.6.2011 15:36:28
  • 7.6.2011 13:01:46

Od 6. do 12. lipnja traje Međunarodni festival za vizualnu glazbu – CAMP 2011. koji se ove godine održava u Zagrebu i koji će na projektu zajedničkog istraživanja slike i zvuka ujediniti četrnaest njemačkih i hrvatskih umjetnika

Na danas održanoj press konferenciji povodom početka manifestacije CAMP 2011.: Creative Arts and Music Project – Međunarodnog festivala za vizualnu glazbu, koji se održava od 6. do 12. lipnja u prostorijama Pogona Jedinstvo i Kluba Močvara na Trnjanskom napisu bb, predstavljen je ovogodišnji program i umjetnici koji će udružiti svoje snage u neizvjesnom istraživanju zvuka i slike kroz digitalne i analogne signale i postupke.

CAMP festival je privremeni interaktivno-istraživački laboratorij osmišljen kao jedinstveni generator audiovizualne i performativne umjetnosti. Ove se godine festival prvi put održava u Zagrebu gdje okuplja čak četrnaest njemačkih i hrvatskih glazbenika i umjetnika čiji će se višednevni zajednički kreativni rad publici predstaviti 11. i 12. lipnja kroz performanse progresivne i elektronske glazbe praćene svjetlosnim audio-vizualnim instalacijama i projekcijama.

CAMP Festival osnovali su 1999. prof. Fried Dähn i Thomas Maos koji su na press konferenciji i predstavili festival zajedno s Maxom Hattlerom, koji je prikazao i svoj rad predstavljen prošle godine u Rio de Janeiru. Na press konferenciju su sudjelovali i hrvatsk umjetnici Antun Božičević i Davor Sanvincenti. Ove se godine festival održava u sklopu programa Galerije Močvara i u suradnji udruga CAMP e.V. Kirchentellinsfurt, KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse i Udruženja za razvoj kulture URK.

Na festivalu, uz već spomenute umjetnike, sudjeluju: Friedemann 'Fried' Dähn (DE), Axel Hanfreich (DE), Ana Hušman (HR), Damir Bartol Indoš (HR), Jörg Kallinich (DE), Mark Lorenz Kysela (DE), Ivan Marušić Klif (HR), Martina Mezak (HR), Philipp Rahlenbeck (DE) i Kurt Laurenz Theinert (DE).

S obzirom na dosadašnje nastupe, projekte, uspjehe i postignuća, CAMP je manifestacija koju ne bi trebalo propustiti jer na doista jedinstven način ujedinjuje umjetnike sa neizvjesnim finalnim produktom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uključujući i njih same.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više