TERRANEO FESTIVAL

La Roux, Dan Deacon i Frank Turner u Šibeniku!

05.05.2011 u 13:53

Bionic
Reading

Od 9. do 13. kolovoza u Šibeniku će nastupiti niz zanimljivih bendova, a svoje pojavljivanje danas su potvrdile i aktualne zvijezde electropop scene

Glazbeni program koji će se održavati punih pet dana na Jadranu, uz trinaest zanimljivih i aktualnih bendova koji su već potvrdili nastup, nastavlja uspješan koncertni niz imenima kao što su La Roux, Frank Turner, Dan Deacon i Antenat

Iako iza benda La Roux uvijek stoji samo crvenokosa djevojka dječačkog izgleda, to je ustvari engleski electropop & synthpop duo koji, osim Elly Jackson, čini koproducent Ben Langmaid. Iako su se upoznali 2006. preko zajedničkog prijatelja i radili na projektu 'Automan', njihov prvi singl 'Quicksand' je izašao u prosincu 2008. Svi daljnji singlovi su postali hitovi: 'In for the Kill', 'I'm Not Your Toy', a pogotovo 'Bulletproof'. Sukladno tomu, ponosni su dobitnici NME-ove nagrade The Best Dancefloor Filler za pjesmu 'In For the Kill', kao i velikog priznanja na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja u veljači 2011. za najbolji elektro-dance album.

Frank Turner
Frank Turner je engleski folk/punk pjevač/tekstopisac iz Winchestera (iako je rođen u Bahrainu). Svoju samostalnu karijeru je započeo 2005. nakon raspada benda Million Dead u kojemu je bio pjevač. Ipak, može se reći da je njegova solo karijera uistinu počela tek 2008, jer je dotad surađivao s bendovima Reuben i Dive Dive te bio pratnja mnogim drugim glazbenicima. Dosad je izdao tri albuma, kompilaciju rariteta i četiri EP-a. Rado gostuje na festivalima sa svojim pratećim bendom The Sleeping Souls koji čine: Ben Lloyd (gitara, harmonika, mandolina), Tarrant Anderson (bas), Matt Nasir (piano, gitara, organ, prateći vokal) i Nigel Powell (bubnjevi, udaraljke, prateći vokal). Posljednji album pod nazivom 'England Keep My Bones' bi trebao izaći u lipnju ove godine, a očekujemo da će do Terranea svi naučiti pjesme.

Dan Deacon, meštar elektronske glazbe i kralj improvizacije, čovjek je bogatog glazbenog opusa i bujne mašte koji je od 2003. godine izdao osam albuma i odradio hrpu nastupa.

Dan Deacon

Već kao student elektroakustike i kompozicije računalne glazbe izdao je tri albuma, ali i svirao u nekoliko bendova (tubu za bend Langhorne Slim, gitaru u grindcore bendu Rated R itd.). Godine 2004. seli se u Baltimore i zajedno s prijateljima osniva umjetnički kolektiv Wham City gdje u potpunosti daje mašti na volju i oko sebe okuplja vjernu masu obožavatelja. Ono što razlikuje Dana Deacona od ostalih DJ-a je njegov nastup, tj. svojevrsni performans u koji redovito uključuje sve okupljene.

Antenat

Antenat je svoj glazbeni put počeo rokerski, kao i 90 posto klinaca kada otkriju vještinu baratanja određenim glazbenim instrumentom. No godine su prolazile, u početku četveročlana postava postala je deseteročlana, a poigravanje s raznim glazbenim žanrovima urodilo je novim, koji dečki iz Antenata s punim pravom mogu nazivati samo svojim - subreggae. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world music elemenata. Prema njihovim riječima, subreggae je jedna velika glazbena heterogena masa u homogenom izdanju. Antenat su: Davor Barišić aka Bare (bas), Bojan Horvat aka Pitura (bubanj), Marko Fiket (gitara), Marko Gajer aka Gaki (klavijature), Vladimir Novak Vladek (truba), Nenad Kovačić (vokal, perkusije), Boris Vidošević (gitara, didge), Marin Kobešćak aka Kobi (zvuk, efekti), Ivan Škvorc aka Shkvorc (saks) i Ivan Marincel (trombon).

Podsjetimo, organizatori glazbenog dijela programa Terranea uspjeli su dobiti bendove (The National Janelle Monáe, Crystal Castles) koji su dominirali kritičarskim izborima za najbolje albume objavljene protekle godine, a baš kao i navedeni, i svi ostali izvođači zapažena su izdanja ili objavili lani ili će to učiniti ove godine. Nastupe su prethodno potvrdili The Raveonettes, Destroyer, The Fall, Mogwai, The Thermals… a više o njima možete pročitati na službenoj stranici festivala.

FESTIVALSKA ULAZNICA:
Od 1. svibnja festivalska ulaznica košta 320 kuna.

FESTIVALSKA + KAMP ULAZNICA:
Obuhvaća ulaz na festival i petodnevni boravak u Terraneo kampu. Od 1. svibnja cijena tih ulaznica je 420 kuna.

KAMP ULAZNICA:
Cijena petodnevne kamp ulaznice je 100 kuna i neće se mijenjati do početka festivala. U sustavu Eventima moguće je kupiti kamp ulaznicu po cijeni od 100 kuna. Tako kupljena ulaznica vrijedi samo uz predočenje festivalske ulaznice na ulazu.

PRODAJNA MJESTA:
Šibenik - Dallas Music Shop
Zagreb - Dirty Old Shop, klub Purgeraj, prodavaonice Eventima
Eventim - Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Mađarska, Slovačka, Bugarska, Rumunjska

Karte su online dostupne na stranicama Eventima