Glazba DEKLEVA, PECOTIĆ I ĐURĐEVIĆ

Predstavljeni skladatelji hrvatske pjesme za Eurosong

  • Autor: tportal.hr
  • 8.2.2011 17:23:05
  • 8.2.2011 15:30:38

Skladatelji pjesme koja će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu su Lea Dekleva, Ante Pecotić i Boris Đurđević

Njihove skladbe će u posljednjoj emisiji Dore 2011. – Idemo na Eurosong, izvesti dva finalista, a gledatelji i žiri će potom glasanjem izabrati hrvatsku pjesmu i izvođača za Eurosong 2011.

'Pjesma će biti u mom stilu: dakle moderna, brza i na europskoj produkcijskoj razini', kazao je Boris Đurđević.

Lea Dekleva naglasila da se od njezine skladbe može očekivati drukčiji senzibilitet nego kod njezinih kolega. 'Vjerujem da je svatko od nas sposoban napisati skladbu koja bi nas dostojno predstavila na Eurosongu. Pretpostavljam da će Boris i Ante napisati nešto brže, ritmičnije pjesme, dok od mene možete očekivati nešto melodičniju, ali ne i sporu pjesmu', rekla je Dekleva.

'Ovo nije lak posao, ali meni osobno je to samo izazov koji cijelom poslu daje dodatnu čar i zanimljivost', zaključio je Ante Pecotić najavivši skladbu visoke produkcijske razine.

U ime stručnog ocjenjivačkog suda, Hrvoje Hegedušić je pojasnio kriterije kojima su se rukovodili pri izboru skladatelja. 'U obzir smo uzeli njihov prethodni rad, recentnu uspješnost i stilsku bliskost onome što smo željeli za Eurosong', pojasnio je Hegedušić.

Tri skladbe, od kojih će nas jedna predstavljati na Eurosongu, izvest će se u finalnoj emisiji Dore 2011. – Idemo na Eurosong 5. ožujka. Tada će se, zbrajanjem glasova gledatelja i žirija, izabrati izvođač i skladba za Eurosong 2011.
 
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više