'MICHAEL'

Prvi posthumni studijski album Michaela Jacksona

15.12.2010 u 15:23

Bionic
Reading

Napokon je stiglo dugoočekivano, prvo studijsko posthumno izdanje kralja popa. Pod nazivom 'Michael' album donosi deset još neobjavljenih pjesama prerano preminulog pjevača

Dosada su bile službeno predstavljene dvije nove pjesme, 'Breaking News' i 'Hold My Hand' . 'Breaking news' je snimljena u New Jerseyu 2007. godine. Ipak, za službeni je singl odabran duet s Akonom 'Hold My Hand' za koju je snimljen i videospot u režiji Marka Pellingtona. Spot je sniman u Kaliforniji i u njemu se pojavljuju obožavatelji Michaela Jacksona te, naravno, Akon i Michael Jackson!

'Michael Jackson je imao srce dovoljno veliko za cijeli svijet pa je 'Hold My Hand' bio savršen naziv i savršena poruka koja se može povezati sa svima, bez obzira na spol, religiju ili rasu. Kada bismo se kao zajednica držali za ruke, mogli bismo se ujediniti i misliti kao jedna osoba. To je bio koncept pjesme', poručuje Akon, napominjući da je pjesma nakon snimanja nedovršena procurila na internet. Bili su, kaže, razočarani kada se to dogodilo i pokvarilo im planove, ali sada je pjesma u potpunosti dovršena i objavljena na albumu.

Premda se željela osporiti autentičnost Jacksonovog glasa u pjesmi 'Breaking news', odvjetnik Howard Weitzman naveo je da je autentičnost potvrdilo šest bivših producenata koji su radili s Jacksonom, pijanist i glazbeni urednik Greg Phillinganes, Dorian Holley, Jacksonov redatelj glasa te nekoliko muzikologa.

Jackson je unatoč svemu s pomno odabranim suradnicima pisao i snimao svugdje, kod prijatelja u New Jerseyu te studijima u Las Vegasu i Los Angelesu.

Album otkriva pjesme na kojima je glazbenik radio i koje je želio objaviti, ali ga je u tome prekinula smrt.

Za naslovnicu je zaslužan slikar Kadir Nelson, a nastala je 2009. godine.