KRAJ FESTIVALA

'Broj 55' apsolutni pobjednik Pule

28.07.2014 u 09:36

Bionic
Reading

Na konferenciji za medije proglašeni su dobitnici ovogodšnjih nagrada Pulskog filmskog festivala

Apsolutni pobjednik je 'Broj 55' Kristijana Milića, akcijski ratni film osvojio je čak 8 Zlatnih Arena. Između ostaloga, za najbolji film, za režiju, za scenarij (Ivan Pavličić), za montažu (Veljku Segariću), za scenografiju (Damir Gabelica), za kostimografiju (Vedrana Rapić), za specijalne efekte (Branko Repalust i Kristijan Mršić) i za masku (Ana Bulajić Črček). Film 'Kosac' Zvonimira Jurića osvojio je tri festivalske nagrade - za najbolju sporednu mušku ulogu (Igor Kovač), za najbolju glavnu mušku ulogu (Ivo Gregurević) te za kameru (Branko Linta). Po dvije su nagrade osvojili 'Zagreb Cappuccino' Vanjae Sviličić - za glazbu (Luka Zima) i Brezu za najboljeg debitanta (Danko Vučinović za kameru) - te 'Happy Endings' Darka Šuvaka koji je nagrađen za ženske uloge - Anita Matić Delić dobila je nagradu za sporednu, a Areta Ćurković za glavnu žensku ulogu.  


O nagradama je odlučivao žiri u sastavu Amra Bakšić Čamo, Nataša Dorčić, Ivana Funić, Nick Holdsworth i Antonio Nuić. 

Tijekom 14 festivalskih dana na 15 lokacija u 9 filmskih programa prikazano je preko 150 filmova, a osim glavnih festivalskih nagrada, dodijeljene su još brojne druge. Nagradu Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara dobio je film 'Kosac' Zvonimira Jurića, dok je nagradu publike osvojio 'Šegrt Hlapić' s ocjenom 4,68.

Nagrada žirija mladih filmofila za kratki film dodijeljena je Ivanu Sikavici za film 'Kao da to nisi ti'. 
Međunarodni žiri dodijelio je nagradu filmu 'Betonska noć' Pirjoa Honkasala te posebno priznanje filmu 'Luda ljubav' Jessice Hausner.