NA FACEBOOKU

Pravila nagradnog natječaja 'Filmofeel'

18.07.2014 u 15:55

Bionic
Reading

Pravila nagradnog natječaja 'Filmofeel'

ČLANAK 1.

ORGANIZATOR

U svrhu promocije nove usluge, Hrvatski Telekom d.d., Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10 000 Zagreb, Hrvatska, OIB: 81793146560 (u daljnjem tekstu: Organizator) ovim putem javno objavljuje pravila za nagradni natječaj na Facebooku „Filmofeel“ koji će biti proveden na Facebook stranici Organizatora https://www.facebook.com/mojMAXtv i nagradni natječaj na festivalu koji će se odvijati na lokacijama festivala, sukladno odredbama ovih Pravila i primjenjivih propisa kojima se uređuje javno obećanje nagrada (u daljnjem tekstu: Nagradni natječaj). Sudjelovanjem u ovom Nagradnom natječaju, Sudionici prihvaćaju ova Pravila.

ČLANAK 2.

TRAJANJE, SVRHA I MJESTA PROVOĐENJA NAGRADNOG NATJEČAJA

Nagradni natječaj na Facebooku provodi se u 4 nagradna kola uoči i u vrijeme trajanja filmskih festivala:

1. nagradno kolo: 18.07. – 30.07.2014. u 23:59 h

Pula film festival 19. – 26.07. 2014.

Motovun film festival 26. – 30. 07.2014.

2. nagradno kolo: 25.8.-30.8. 2014. u 23:59 h

Vukovar film festival 25.8.-30.8.2014.

3. nagradno kolo: 18.9. - 28.9. 2014. u 23:59 h

MAXtv Filmomanija 8 18.9. - 28.9.2014,

4. nagradno kolo: 19.- 26. 2014. u 23:59 h

Zagreb film festival 19. – 26.10.2014.

u vremenskom razdoblju od 18.07. do 26.10. 2014. godine u 23:59 h.

Nagradni natječaj na festivalima odvija se na lokacijama festivala u sklopu promocije HT-ovih proizvoda i usluga te promocije Filmofeel projekta na filmskim festivalima koje HT sponzorira. U nagradnom natječaju mogu sudjelovati i posjetitelji festivala prema uvjetima iz članka 4, stavka 3.

Nagradni natječaj odnosi se na cijelo područje Republike Hrvatske.

ČLANAK 3.

PODRUČJE PROMOCIJE

Nagradni natječaj na Facebooku bit će dostupan na službenoj Facebook stranici Organizatora

https://www.facebook.com/mojMAXtv.

ČLANAK 4.

VRSTA NAGRADA KOJE UTVRĐUJE ORGANIZATOR

Sudionicima Nagradnog natječaja koji će biti nagrađeni temeljem odredaba ovih Pravila, bit će uručene sljedeće nagrade prema kriterijima iz članka 7. ovih Pravila prema rasporedu:

U sklopu natječaja na Facebooku prvom nagradnom kolu nagrađivat će se 1. – 24. mjesto s Top liste Sudionika:

 MJESTO  NAGRADA  KOLIČINA
 1. - 2.
 HTC Desire 610 White + Memory Kartica 16 GB  2
 3. - 4.
 MAXtv Filmofeel Režiserski stolac  2
 5. - 24.
 Majica MAXtv Filmofeel  10

U drugom, trećem i četvrtom kolu nagradnog natječaja na Facebooku nagrađivat će se 1. – 12. mjesto na Top listi:

 MJESTO  NAGRADA  KOLIČINA
 1.  HTC Desire 610 White + Memory Kartica 16 GB  3
 2.  MAXtv Filmofeel Režiserski stolac  3
 3. - 12.
 Majica MAXtv Filmofeel  30
 GLAVNA NAGRADA
 HTC One (M8) + prijenosna memorija 32 GB  1

10 najbržih sudionika nagradnog natječaja na festivalu, koji donesu ispravno popunjeni letak sa svim točnim nazivima skrivenih filmova na ilustraciji, dobivaju nagradu (zadatak ovisi o znanju i vještini): MAXtv Filmofeel majica

 1. - 10.
 Majica MAXtv Filmofeel  50


Vrijednost nagradnog fonda iznosi: 24.688,00 kn (dvadesetčetiri tisuće šestoosamdesetosam kuna). U ukupno izraženoj vrijednosti nagradnog fonda uključen je PDV od 25%. Nagrade se ne mogu zamijeniti za novac, drugu robu ili drugu uslugu.

ČLANAK 5.

PRAVO SUDJELOVANJA

Pravo sudjelovanja u Nagradnom natječaju imaju sve fizičke osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, osim zaposlenika Organizatora kao i članova njihovih užih obitelji (roditelji, supružnik, djeca, sestre i braća) (u daljnjem tekstu: Sudionici).

ČLANAK 6.

KAKO SUDJELOVATI U NAGRADNOM NATJEČAJU

Osoba koja želi sudjelovati u Nagradnom natječaju na Facebooku, mora se registrirati u aplikaciji „Filmofeel“ (u daljnjem tekstu: Aplikacija) koja će biti postavljena na Facebook stranici Organizatora https://www.facebook.com/mojMAXtv i riješiti sva 3 izazova postavljena unutar nagradnog kola.

Svako nagradno kolo predstavljeno je s 3 izazova:

1.Asocijacije - Izazov se sastoji od 10 asocijacija, a svaka asocijacija od 3 riječi koje zajedno upućuju na određeni poznati film. Naslov filma mora se upisati na izvornom jeziku filma.

2.Knjiga snimanja - Unutar prikazane knjige snimanja zadatak Sudionika jest da upiše dijaloge na linije iznad likova.

3.Snimi film - Zadatak Sudionika jest da snimi festivalski filmić do maksimalno 3 minute na temu po vlastitiom izboru s obaveznim motivom Filmofeela. Filmić se može snimiti tabletom, smartphoneom ili Magisto aplikacijom. Video zapis se u natječaj uploada kopiranjem linka video zapisa s video servisa Youtube. Video zapis mora biti postavljen sa public postavkama.

Svi prijavljeni video zapisi i radovi izazova „Snimi film“moraju proći moderaciju od strane Organizatora te neće biti automatski objavljeni u galeriji Aplikacije. Moderacija će se obavljati unutar maksimalno 24 sata od trenutka prijava radova. Ukoliko se ustanovi da prijavljeni radovi krše pravila Nagradnog natječaja, Organizator zadržava pravo konačne odluke o diskvalifikaciji Sudionika za slučajeve kršenja pravila Nagradnog natječaja, te neetičke slučajeve koje u ovim Pravilima nije predvidio.

Zlorabljenjem mehanike Nagradnog natječaja smatra se, ali nije isključivo ograničeno na:

- prijavljivanje video zapisa i knjige snimanja koji nisu autorski ili za koje Sudionik nema pravo korištenja;

- prijavljivanje video zapisa i knjige snimanja uvredljivog ili vulgarnog sadržaja, na kojima se spominju javne ličnosti, ističu se vjerski simboli, simboli mržnje ili uvredljivi
motiv te krše pozitivni propisi Republike Hrvatske.

Ukoliko u bilo kojem trenutku Organizator posumnja da Sudionik zlorabi mehaniku Nagradnog natječaja, zadržava pravo brisanja prijava i isključenja korisnika iz Nagradnog natječaja bez pisane obavijesti.

Sudjelujući u Nagradnom natječaju, Sudionik prihvaća i odobrava da se podaci koje pruži, osobito e-mail adresa, pohrane i koriste isključivo u svrhu održavanja ovog Nagradnog natječaja.

Sudionici su dužni prilikom prijave dati istinite, točne i potpune kontaktne podatke o sebi, u protivnom Organizator zadržava pravo diskvalifikacije Sudionika. Više Sudionika s istim prezimenom na istoj adresi stanovanja smatrat će se jednim Sudionikom.

Organizator neće imati pristup korisnikovom Facebook profilu, niti će se koristiti i pristupati korisnikovim podacima na Facebooku.

Organizator ne može znati koji osobni podaci će biti preneseni Facebooku, niti na koji način i u kojem opsegu će takvi podaci biti korišteni od strane Facebooka. Preporučamo da prije korištenja ove aplikacije sudionici pročitaju Facebookovu izjavu o zaštiti podataka.

U natječaju na festivalima mogu sudjelovati i svi građani Republike Hrvatske, osim iznimaka navedenih u čl. 5., koji za vrijeme trajanja natječaja na lokaciji festivala ispune letak na način da na ilustraciji koja će biti otisnuta na letku, pronađu i na letku ispišu točne nazive filmova skrivenih na ilustraciji te popunjeni letak ostave na lokaciji MAXtv Filmofeel cornera za zabavu.

Sudionici natječaja na festivalu uz zadatak, na letku trebaju upisati svoje ime, prezime, adresu stanovanja, e-mail adresu i broj telefona radi evidencije dobitnika nagrada i objave svih dobitnika po završetku nagradnog natječaja. Imena dobitnika bit će objavljena na tportalu i društvenim mrežama HT-a (HT I MAXtv FB). Organizator zadržava pravo dopune ovih Pravila u svrhu korekcije mogućih novonastalih nepoštenih radnji koje štete duhu Nagradnog natječaja te njihovih Sudionika.

ČLANAK 7.

ODABIR DOBITNIKA

Nagrade iz članka 4. st.1. i 2. osvojit će Sudionici Nagradnog natječaja na Facebooku koji su sakupili najveći broj bodova te zadovoljili uvjete definirane ovih Pravilima.

Sudionici bodove osvajaju prema sljedećem kriterijima:

1.Asocijacije – kako bi sakupili bodove sudionici moraju točno odgovoriti na postavljeno pitanje (asocijaciju). Broj osvojenih bodova ovisi o brzini odgovora koji su definirani prema sljedećim vremenskim razredima:

0 – 5 sekundi – 10 bodova
6 – 8 sekundi – 9 bodova
9 – 11 sekundi – 8 bodova
12 – 14 sekundi – 7 bodova
15 – 17 sekundi – 6 bodova
18 – 20 sekundi– 5 bodova
21 – 23 sekundi – 4 bodova
23 – 25 sekundi – 3 bodova
26 – 28 sekundi – 2 boda
29 > sekundi – 1 bod

2.Knjiga snimanja i 3. Snimi film – kako bi sakupili bodove sudionici moraju osvojiti što veći broj glasova. Svaki Sudionik i posjetitelj Natječaja može pojedinom radu jednom dati svoj glas unutar Galerije u kojoj su predstavljeni svi radovi Sudionika.

Glasovi su unutar aplikacije predstavljeni zvjezdicama s time da svaka zvjezdica donosi 20 bodova. Svaki rad može biti ocijenjen s 1 do 5 zvjezdica ( odnosno 20 do 100 bodova), a finalni broj bodova koji Sudionik osvaja predstavlja prosjek bodova.

Na top listi bilježi se najbolji rezultat koji je Sudionik postigao u aktualnom kolu. U slučaju jednakog broja bodova koje Sudionik sakupio, prednost odnosno poziciju na Top listi imat će onaj Sudionik koji je prvi završio sva 3 izazova.

Bodovi osvojeni u prvom nagradnom kolu ne prenose se u drugo nagradno kolo, odnosno bodovi se resetiraju. Sudionik ima pravo osvajanja nagrada jednom po nagradnom kolu. Sudionici koji su u prvom kolu nagradnog natječaja osvojili neku od nagrada neće imati pravo osvojiti je u drugom kolu, iako imaju pravo na igranje u oba kola.

Glavnu nagradu po završetku sva 4 nagradna kola osvaja onaj Sudionik koji je imao najveći broj bodova nagradnog kola unutar kojeg ih je osvojio.Svi dobitnici nagrada Natječaja na Facebooku bit će objavljeni unutar Aplikacije najkasnije 72 sata nakon završetka kola Nagradnog natječaja.

10 najbržih sudionika nagradnog natječaja koji donesu ispravno popunjeni letak sa svim točnim nazivima skrivenih filmova na ilustraciji, dobivaju nagradu (zadatak ovisi o znanju i vještini) MAXtv Filmofeel majicu, na samom festivalu.

ČLANAK 8.

KAKO PREUZETI NAGRADU

Dobitnik nagrade na Facebooku, bit će obaviješten o dobitku unutar 48 sati od objave dobitnika unutar Aplikacije. Dobitnik će biti kontaktiran na e-mail s kojim je Sudionik prijavljen na Facebook te će morati prijaviti podatke za dostavu nagrade unutar idućih 48 sati od zaprimanja e-maila.

Smatra se da je dobitnik zaprimio e-mail, kada može doći do istog, odnosno pristupiti mu. Smatra se da dobitnik može pristupiti e-mailu kada mu je tehnički omogućeno izvršiti uvid u e-mail.

Nagrade će biti poslane dobitnicima na kućnu adresu prijavljenu za dostavu nagrade najkasnije 30 dana nakon završetka Nagradnog natječaja u kojem je Sudionik osvojio nagradu.

Preuzimanjem nagrade i potpisom dostavnice i Potvrde o primitku nagrade, odnosno protekom rokova za prijavu podataka za dostavu nagrade, odnosno ne preuzimanjem dostavljene nagrade iz bilo kojeg razloga, prestaju sve daljnje obveze Organizatora prema dobitniku nagrade.

Sudionici koji sudjeluju u Nagradnom natječaju ne mogu zahtijevati nagrade u većim količinama ili drukčije nagrade od onih koje su navedene u ovim Pravilima od strane
Organizatora.

ČLANAK 9.

POGREŠKE I NEREGULARNE PRIJAVE

Aplikacija sadrži mehanizme zaštite protiv varanja i korištenja lažnih profila koji uključuju no nisu ograničeni na: praćenja Sudionika u aktivnostima u Aplikaciji, ograničenje aktivnosti pojedinog Sudionika koji pristupa Aplikaciji, nepostojanje profil slike, premali broj prijatelja ili neodgovaranje na direktni upit u roku od 24 sata. Sukladno pravilima Facebooka važeći profili su samo oni kojima Facebook ime profila odgovara stvarnom imenu i prezimenu Sudionika (onom s osobne iskaznice).

Ukoliko se tokom trajanja i po završetku Nagradnog natječaja zapaze neregularnosti u ponašanju Sudionika u Nagradnom natječaju i ostvarenim rezultatima te se pokaže
opravdana sumnja da je isti u svrhu postizanja rezultata postupao na način koji nije dozvoljen pravilima Facebook stranice (primjerice koristio lažne profile) Organizator zadržava pravo diskvalifikacije Sudionika bez opravdanja i objašnjenja.

Sve aktivnosti Sudionika koje se temeljem opravdane sumnje pokažu kao neregularne tumačit će se kao direktno kršenje pravila Facebooka jednako kao i Aplikacije te Organizator zadržava pravo tom Sudioniku onemogućiti daljnji pristup Aplikaciji, odnosno diskvalificirati Sudionika.

Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku izbrisati iz Aplikacije sve podatke i rezultate onih Sudionika koji će postići rezultate nestandardnim interakcijama s Aplikacijom koje su zabranjene i uključuju, ali nisu ograničene na upotrebu alata za usporavanje sistemskog sata ili alata za snimanje i reprodukciju http zahtjeva upućenih sa Sudionikovog računala.

ČLANAK 10.

INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Sudionik nagradnog natječaja potvrđuje i jamči da je video koju uploada na Nagradni natječaj njegova vlastita originalna intelektualna tvorevina. Svaki Sudionik Natječaja koji je uploadao video potvrđuje i jamči da je nositelj autorskog i/ili srodnih prava i/ili prava intelektualnog vlasništva na uploadanom videu koji objavljuje kao i da video ne vrijeđa bilo koja prava trećih strana. Nadalje, Sudionik Nagradnog natječaja potvrđuje i jamči da treća strana neće prema Organizatoru isticati bilo kakve zahtjeve u vezi s videom koju je Sudionik uploadao. U slučaju da treća strana prema Organizatoru istakne bilo kakav zahtjev i/ili potraživanje u vezi s videom Sudionika Nagradnog natječaja, Sudionik Nagradnog natječaja je suglasan i prihvaća da će sam snositi posljedice takvih zahtjeva treće strane. U slučaju da Organizator na osnovi
prethodno navedenog zahtjeva treće strane pretrpi štetu, Sudionik Nagradnog natječaja je suglasan da će Organizatoru nadoknaditi svaku štetu koju Organizator pretrpi po navedenoj osnovi.

ČLANAK 11.

PRAVA TREĆIH

Sudionik Nagradnog natječaja jamči da je vodio računa o svim pravima osoba koje se pojavljuju (vide) u njegovom videu, koje se u njemu nalaze, posebno o njihovim pravima na vlastitu sliku i izjavu i o drugim pravima, te jamči da su te osobe suglasne s time da se video može podići (upload), objaviti i koristiti. Navedeno se odnosi na bilo koju osobu koja se vidi na videu, čak i ako se pojavljuje samo u pozadini.

ČLANAK 12.

PUBLICITET

Sudjelovanjem u ovom Nagradnom natječaju, Sudionici prihvaćaju Pravila ovog Nagradnog natječaja te ujedno pristaju da se njihovo ime, adresa i slika mogu od strane Organizatora objaviti i koristiti bez naknade u tiskanom, zvučnom, slikovnom i video materijalu.

ČLANAK 13.

MALOLJETNI SUDIONICI U NAGRADNOM NATJEČAJU

Maloljetnici imaju pravo sudjelovati u Nagradnom natječaju u skladu s primjenjivim propisima Republike Hrvatske. Za sudjelovanje maloljetne osobe suglasnost mora dati
roditelj ili osoba koja je u skladu sa zakonom ovlaštena o njoj se starati.

ČLANAK 14.

POREZI

Dobitnik ne snosi nikakve poreze, obveze niti naknade direktno povezane s nagradama dodijeljenima na ovom Nagradnom natječaju.

ČLANAK 15.

RJEŠAVANJE SPOROVA

U slučaju spora između Organizatora i Sudionika Nagradnog natječaja stranke će sve sporove iz ovoga Nagradnog natječaja rješavati sporazumnim putem, a u slučaju nemogućnosti rješavanja spora nadležan je sud u Zagrebu.

ČLANAK 16.

ZAŠTITA PODATAKA KORISNIKA

Sudjelovanjem u ovom Nagradnom natječaju Sudionici pristaju da Organizator obrađuje njihove osobne podatke navedene u Facebook profilu, i to samo one podatke potrebne za pristup ovom Nagradnom natječaju a to su isključivo: ime, prezime, adresa, adresa elektroničke pošte te telefonski broj.

Organizator jamči zaštitu osobnih podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Organizator će navedene osobne podatke obrađivati isključivo za potrebe provedbe ovog Nagradnog natječaja (izbor dobitnika, obavještavanje o nagradama) te za statističku obradu podataka.

Organizator se obvezuje da navedene podatke o sudionicima Nagradnog natječaja neće ustupati trećim osobama, osim ako je to neophodno za provedbu Nagradnog natječaja ili je Organizator obvezan iste podatke dostaviti u skladu s važećim propisima. Sudionik Nagradnog natječaja ima pravo tijekom Nagradnog natječaja odustati od daljnjeg sudjelovanja u Nagradnom natječaju nakon čega će se osobni podaci istog brisati iz baze osobnih podataka.

ČLANAK 17.

PREKID NAGRADNOG NATJEČAJA

Nagradni natječaj može se prekinuti samo u slučaju nastupa okolnosti za koje Organizator nije odgovoran, odnosno koje nije mogao predvidjeti, spriječiti, otkloniti ili izbjeći. Sudionici će o prekidu Nagradnog natječaja biti obaviješteni putem službene Facebook stranice Organizatora.