Film SUMRAK IPAK BOLJI!

Harry Potter u jednom danu zaradio 24 milijuna dolara

Prvi dio 'Darova smrti', dvodjelnog završnog filma planetarno popularnog serijala o Harryju Potteru, zaradio je u jednom danu oko 24 milijuna dolara u Sjedinjenim Državama, i to od premijere, u četvrtak u ponoć u 3.700 kino dvorana, što nagoviješta milijunske zarade mladog čarobnjaka tijekom vikenda

Prvi dio 'Darova smrti' donio je veću zaradu od šestog filma u seriji - 'Harry Potter i Princ miješane krvi' - koji je 2009. skupio 22,2 milijuna dolara prvog dana prikazivanja.

Peti film 'Harry Potter i red Feniksa' je 2007. zaradio 12 milijuna dolara, a 'Harry Potter i plameni pehar' 6,3 milijuna 2005. godine, prema podacima specijalizirane tvrtke Mojo Boy Office.

Od četvrtka navečer pred kino dvoranama su fanovi stajali u dugim redovima, a neki su bili maskirani u Harryja Pottera u nadi da će uspjeti kupiti ulaznicu za premijeru.

Posljednji film o malom čarobnjaku ipak nije nadmašio 30 milijuna dolara koliko je prvog dana prikazivanja zaradio treći film fantastične sage 'Sumrak'.

Sedam knjiga sage o Harryju Potteru prema kojima su snimljeni filmovi prodano je u više od 400 milijuna primjeraka i prevedeno na 69 jezika. Šest prvih dugometražnih filmova zaradilo je oko 5,4 milijardi dolara (3,9 milijardi eura).

Pogledajte trailer filma
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još