Film HOLLYWOOD U BIH

Angelinina ekipa počela snimati u Sarajevu

Dio filmske ekipe holivudske dive Angeline Jolie započeo je u srijedu snimanje kadrova na lokacijama u Sarajevu za film 'Untitled love story'

Jolie je rad na svom filmskom prvijencu nastavila u Budimpešti, potvrdili su iz producentske kuće Scout film iz Sarajeva.

'Trenutačno dio ekipe snima panorame Sarajeva, određene pasaže, kamione na cesti i uglavnom tehničke kadrove', rekao je Ensar Halilović iz Scout filma, kuće koja je izvršni producent snimanja u Sarajevu.

Halilović je dodao kako će se sljedećih dana snimati tehnički detalji filma i u Varešu. Objasnio je kako je slavna glumica, koja će se ovim filmom okušati i u redateljskim vodama, s glumačkom ekipom istodobno nastavila snimanje filma u Budimpešti.

Organizatori snimanja filma u Sarajevu su zatražili policijsko osiguranje, a u gradu i u Varešu bit će posebno reguliran promet sljedećih dana.

Snimanje filma na području BiH bilo je dovedeno u pitanje zbog protivljenja udruge Žene - žrtve rata, čije su predstavnice tvrdile kako scenarij vrijeđa žene koje su tijekom rata bile izložene seksualnom zlostavljanju. Scenarij u cijelosti nije nigdje objavljen, no u toj su udruzi tvrdili kako govori o Bošnjakinji koja se zaljubljuje u srpskog vojnika koji ju je silovao.

Sama Jolie je, uz posredovanje sarajevskog ureda Visokog povjereništva Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), uputila molbu za susret s članicama ove udruge kako bi im objasnila da filmom ne želi nikoga povrijediti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još