Film SODERBERGHOV NOVI FILM

Hit o Cheovim revolucionarnim godinama u kinima

  • Autor: tportal.hr
  • 2.9.2010 14:19:59
  • 2.9.2010 13:07:14

Oskarovac Benicio Del Toro portretira slavnog revolucionara i političara u filmu koji ćemo uskoro moći pogledati u zagrebačkim kinodvoranama

Od 9. rujna u CineStaru Zagreb počinje igrati film 'Che: Dio prvi' Stevena Soderbergha ('Seks, laži i videovrpce', 'Kafka', 'Traffick', 'Erin Brokovich', 'Daleko od očiju'). 'Che: Dio drugi' moći će se pogledati za dva tjedna. Glavnu ulogu poznatog revolucionara u filmu tumači oskarovac Benicio Del Toro.

'Che 1' i 'Che 2' prikazani su u Cannesu 2008, i to kao cjelovečernji film pod nazivom 'Che'. Scenarij je napisao Peter Buchman po memoarima 'Uspomene na kubansku revoluciju' Ernesta Che Guevare.

Film donosi priču o Cheu i grupi Kubanaca (predvođenih Fidelom Castrom) koja se domogla kubanske obale s meksičke strane 1956. godine. U roku od dvije godine mobilizirali su cijelu vojsku te zbacili proamerički orijentiranog diktatora Fulgencija Batistutu. Che Guevara, pravim imenom Ernesto Rafael Guevara, potekao je iz argentinske građanske obitelji, a po zvanju je bio doktor. Ipak je postao poznat kao čuveni revolucionar i političar.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još