Film PRAVA ISTINA

Kazahstan snima odgovor na Borata

Srednjoazijska republika Kazahstan duri se na britanskog komičara Sashu Barona Cohena još otkako je 2006. snimio 'Borata', a sad je kucnuo čas za osvetu

Kazahstanski redatelj Erkin Raskišev snima film 'Moj brat Borat' kojim želi stranim gledateljima pokazati da je Boratov Kazahstan bio tek Cohenova izmišljotina, objavili su u subotu mediji.

U 'Boratu' je Cohen glumio kazahstanskoga novinara koji dolazi u Ameriku upoznati se s njezinom kulturom, a neprestano sebe i svoje domaćine dovodi u neugodnosti rasističkim i mizoginim komentarima.

Kazahstan je prikazan kao nazadna zemlja u kojoj cvatu prostitucija, incest, kriminal i antisemitizam. Autoritarni predsjednik Kazahstana Nursultan Nazabajev toliko se razljutio kad je odgledao film da se požalio i tadašnjemu britanskom premijeru Tonyju Blairu.

Rakišev će u novom filmu prikazati mladog Amerikanca koji putuje Kazahstanom da se sam uvjeri kako je u Boratovoj zemlji. Upoznat će Boratova brata i s njime posjetiti njihovo rodno mjesto. Ali pokazat će se da to nije u Kazahstanu jer je Borat zapravo Englez.

'Želimo iskoristiti Boratov uspjeh', rekao je redatelj Rakišev čiji će se film u kinima pojaviti 2011. godine.

Pogledajte trailer filma 'Borat'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još