'TOP GUN 2'

Tom Cruise opet leti

06.07.2010 u 11:46

Bionic
Reading

Čak 22 godine čekalo se na nastavak legendarnog filma koji je proslavio Toma Cruisea u ulozi Petea 'Mavericka' Mitchella, pa je krajnje vrijeme za nove pilotske avanture

Čini se da će Tom Cruise (46) ponoviti svoju legendarnu ulogu pilota Petea 'Mavericka' Mitchella u nastavku filma 'Top Gun'. Na kraju krajeva, prošle su 22 dvije godine od kultnog filma u kojem je glumio uz Kelly McGillis. Prvi dio je zapamćen i po soundtracku s pjesmama: 'Take My Breath Away', 'You’ve Lost That Lovin’ Feeling' i 'Danger Zone', koji je dobro opisivao hibrid akcijske drame i ljubića.

Sudeći po zapletu filma 'Top Gun 2', scenaristi nisu daleko odmakli od provjerene formule. Naime, zvijezda akcijskih filmova ovaj put umjesto uloge mladog pilota nastavlja u ulozi starijeg instruktora koji je prisiljen podučavati, gle čuda, novu i temperamentnu mladu pilotkinju. Tko zna što će se među njima događati u intimi kokpita?

Možda najpoznatiji holivudski scijentolog nastavkom samo nastoji reanimirati svoju karijeru koja je zapala u stagnaciju nakon lošeg odjeka njegova dva zadnja projekta: 'Mission: Impossible 3' i 'Lions for Lambs', koji su razočarali publiku i propali na kino blagajnama. Snimanje nastavka potvrdio je i producent filma Jerry Bruckheimer

'Nedavno su me kontaktirali iz jednog studija i ponudili mi da snimimo nastavak filma. Naravno, sve se promijenilo otkada samo snimali zadnji filma: avioni, način obuke, moramo procijeniti kako ćemo se snaći sa svim tim novim tehničkim detaljima', izjavio je producent za Imdb.