Film 'OSTAVLJENI' ADISA BAKRAČA

Bosanski film s Mirom Furlan u Karlovyim Varyma

  • Autor: tportal.hr
  • 5.7.2010 15:33:05
  • 5.7.2010 14:45:59

Filmu redatelja Adisa Bakrača u kojem glumi slavna Mira Furlan, uvršten je u natjecateljsku selekciju prestižnog svjetskog filmskog festivala Karlovy Vary

Film 'Ostavljeni' scenarista Zlatka Topčića i redatelja Adisa Bakrača uvršten je u natjecateljsku selekciju prestižnog svjetskog filmskog festivala Karlovy Vary, koja će se održati od 2. do 10. srpnja 2010. godine.

Prva projekcija filma u okviru natjecateljskog programa festivala 'East of the West' bit će 8. srpnja i ujedno će to biti i svjetska premijera filma. Regionalna premijera filma je 21. srpnja na filmskom festivalu u Puli gdje je film u službenoj konkurenciji manjinskih koprodukcija. Tema je filma priča o trinaestogodišnjem dječaku Alenu koji živi u domu za nezbrinutu djecu te pokušava pronaći svoju majku bez obzira na cijenu i posljedice.

'Radi se o jednoj univerzalnoj, toploj, ljudskoj emotivnoj priči koja tretira današnje vrijeme u Bosni i Hercegovini, a namjera nam je ponuditi optimizam i mogućnost boljeg života na ovim prostorima. Posebnu pažnju bih skrenuo na to da su većina glavnih likova djeca i da film prikazuje njihov doživljaj i percepciju svijeta u kojem odrastaju', izjavio je redatelj u priopćenju.

Na svjetskoj premijeri film će predstaviti: redatelj Adis Bakrač, producenti Almir Šahinović i Marijo Vukadin te glumci: Toni Grga, Mira Furlan, Mirsad Tuka, Zijah Sokolović te scenarist Zlatko Topčić, autor glazbe Vlado Podany i koproducenti iz Srbije i Francuske.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još