Film NAGRADNJAČA

Tko ide na Animafest

  • Autor: tportal.hr
  • 2.6.2010 8:58:36
  • 1.6.2010 12:27:25

Ovogodišnji, 20. svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb posvećen je kratkometražnom filmu, a održat će se od 1. do 6. lipnja u čak tri zagrebačka kina, Europi, Tuškancu i Movieplexu, s ponudom od čak 450 filmova iz 40 različitih zemalja. Tportal.hr ovom prilikom vodi svoje čitatelje na projekcije 2. lipnja u kinu Europa i kinu Tuškanac

U kinu Europa u 18 sati na programu je Aardman 1, program koji pokriva gotovo 30 godina rada studija Aardman Animations. Riječ je o eklektičnom spoju kratkih filmova, reklama, kratkih namjenskih animacija, glazbenih spotova i serija. Uspjeh studija lansiran je proizvodnjom reklama, a neke su našle mjesto i u ovom odabiru.
Aardman se proslavio animiranjem plastelina, odnosno gline za modeliranje, no s vremenom je tvrtka proširila uporabu medija na CGI, stop-animaciju, piksilaciju i crtanu ili 2D animaciju.

U 20 sati na rasporedu je Veliko natjecanje 2, presjek radova nagrađivanih autora iz cijelog svijeta.


U kinu Tuškanac u 18 sati možete pogledati Studentsko natjecanje koje donosi presjek studentskih radova, svjetskih i domaćih autora, dok je u 20 sati na rasporedu 'Frederick Back 1', film koji donosi jedinstvenu priliku za upoznavanje s radom ovogodišnjeg dobitnika Animafestove nagrade za životno djelo, dvostrukog oskarovca i iznimno anagažiranog redatelja.

Dvije ulaznice za projekciju u 18 sati u kinu Europa osvojila je Ivana Steiner.

Dvije ulaznice za projekciju u 20 sati u kinu Europa osvojila je Tihana Pećirko.

Dvije ulaznice za projekciju u 18 sati u kinu Tuškanac osvojila je  Anamarija Helena Milardović.

Dvije ulaznice za projekciju u 20 sati u kinu Tuškanac osvojila je Ivana Jurina Čolakić.

Dobitnici ulaznice podižu na blagajni Animafesta u predvorju kina Europa svaki dan od 10-22h (vrijedi za sva kina).
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još