Film USPJEŠNA AUTORICA

Filmu 'Sudbina broja 13' prva nagrada u Houstonu

  • Autor: Hina
  • 22.4.2010 15:53:50
  • 22.4.2010 12:47:23

Dokumentarni film 'Sudbina broja 13' redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je 1. platinastu nagradu na WorldFestu - međunarodnom filmskom festivalu koji je održan od 9. do 18. travnja 2010. u Houstonu

Prošle godine je na tom festivalu, koji slovi kao jedan od najstarijih festivala nezavisnog filma na svijetu, kratki igrani film 'Rastanak' Irene Škorić dobio srebrnu nagradu za režiju.

‘Sudbina broja 13’ film je o tramvaju broj 13 koji ‘vozi svugdje i nigdje’ i poput ukletog Holandeza luta ulicama Zagreba. Skrivio je najtežu nesreću u povijesti, ubio je najviše ljudi i najčešće iskliznuo iz tračnica. Pa ipak, taj šarmantni vremešni stroj nadimkom ‘Genscher’ putujući je hotel i dnevni boravak cijeloj jednoj nevidljivoj Hrvatskoj, koju je tranzicijsko vrijeme odbacilo na marginu i koja, kao da zajedno s njim, putuje u rezalište, ističe autorica filma koja je jedan od putnika u tom tramvaju.

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem ZagrebDoxu gdje je osvojio nagradu publike, a u Houstonu je imao međunarodnu premijeru.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još